Αρναουτάκης από Καστέλι: «Διεκδικούμε ΒΟΑΚ από την Κίσσαμο μέχρι τη Σητεία»

0
187

Στο περιθώριο της κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας στο Δημαρχείο στο Καστέλι Χανίων ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην διεκδίκηση του έργου του ΒΟΑΚ, ενός σύγχρονου αυτοκινητοδρόμου από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία, στην προώθηση του οδικού έργου που έγινε πράξη στα Τοπόλια, όπως και άλλων έργων υποδομής και ανάπτυξης του Δήμου Κισσάμου.

Της εκδήλωσης, όπου παραβρέθηκαν φορείς, εργαζόμενους και πολίτες, προηγήθηκε Αγιασμός από τον Μητροπολίτη Κισσάμου και Σέλινου κ.κ. Αμφιλόχιο, ενώ ο Δήμαρχος Θοδωρής Σταθάκης καλωσορίζοντας όλους ευχαρίστησε δημόσια τον Περιφερειάρχη για το έμπρακτο ενδιαφέρον και στήριξη του στα θέματα της περιοχής, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι ο Δήμος στηρίζει εξ αρχής την ρεαλιστική πρόταση της Περιφέρειας για τον ΒΟΑΚ.

Ο Περιφερειάρχης από την πλευρά του αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες και τις ευχές του, αναφερόμενος στο μείζον θέμα του ΒΟΑΚ είπε, ότι η πρόταση της Περιφέρειας που είναι αποδεκτή από τους φορείς και έχει εγκριθεί από την διυπουργική, είναι ρεαλιστική και υλοποιήσιμη. Διεκδικούμε, πρόσθεσε, ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο από την Κίσσαμο μέχρι την Σητεία να γίνει με ρήτρα διαθεσιμότητας και χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Η Περιφέρεια, όπως είπε ο Περιφερειάρχης, αν και δεν έχει καμία αρμοδιότητα στον ΒΟΑΚ, παρεμβαίνει, βοηθά οικονομικά όσο μπορεί σε άμεσες εργασίες γιατί είναι μείζον θέμα ασφαλείας και ανάπτυξης ενώ συνεργάζεται με τους φορείς και διεκδικεί τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.

Ο κ Αρναουτάκης αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία και συνεργασία της Περιφέρειας με τον ΟΑΚ για την προωθητική μελέτη Ηράκλειο-Αγ Νικόλαος η οποία ολοκληρώνεται, τονίζοντας ότι η μελέτη θα πρέπει κεντρικά να είναι το υπόβαθρο για την διαγωνιστική διαδικασία για τον ΒΟΑΚ.

Παράλληλα ο Περιφερειάρχης ζήτησε να υπάρξει χρηματοδότηση, όπως και η χρηματοδότηση του έργου Εξάντη – Πάνορμο για να γίνουν οι μελέτες στα τμήματα του ΒΟΑΚ Κίσσαμος – Χανιά και Αγ. Νικόλαος – Σητεία.

Στην συνάντηση -εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε και ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Απόστολος Βουλγαράκης ο οποίος αναφέρθηκε σε τοπικά έργα προτεραιότητας λέγοντας ότι με την έναρξη του νέου έργου στον Δήμο “τρέχουν” έργα πάνω από 1 εκατ. ευρώ.

Παρόντες στην συνάντηση επίσης ήταν ο π. υφυπουργός Μανόλης Σκουλάκης, ο π. Αντιπεριφερειάρχης- Περιφερειακός σύμβουλος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων Αντώνης Ροκάκης, ο Δ/νων σύμβουλος του ΟΑΚ Φώτης Καζάζης, Αντιδήμαρχοι και άλλοι εκπρόσωποι φορέων.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter