Αρεοπαγίτης ο Ρεθυμνιώτης Νικόλαος Βεργιτσάκης – Οι πολύκροτες δίκες του

0
52

Στον βαθμό του αρεοπαγίτη προήχθη την Τρίτη, με ομόφωνη απόφαση του ανώτατου 15μελούς Συμβουλίου του Αρείου Πάγου, ο Ρεθυμνιώτης πρόεδρος Εφετών Ανατολικής Κρήτης Νικόλαος Βεργιτσάκης.

Ο πολύπειρος δικαστικός λειτουργός αποφοίτησε από το εξατάξιο 2ο Γυμνάσιο Αρρένων Ρεθύμνου. Εισήχθη στο δικαστικό Σώμα ως ειρηνοδίκης το 1981, οπότε και διορίστηκε στο Ειρηνοδικείο Καστελίου Πεδιάδος. Υπηρέτησε ως πρωτοδίκης στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ενώ, μετά την προαγωγή του ως πρόεδρος Πρωτοδικών, υπηρέτησε στο Πρωτοδικείο Λασιθίου, στη Νεάπολη. Αφού προήχθη σε εφέτης, υπηρέτησε τόσο στο Εφετείο Κρήτης (Χανιά), όσο και στο Εφετείο Πειραιά. Κατόπιν, υπηρέτησε ως πρόεδρος Εφετών στο Εφετείο Πειραιά, και τα τελευταία χρόνια στο Εφετείο Ανατολικής Κρήτης που εδρεύει στο Ηράκλειο.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Νικόλαος Βεργιτσάκης έχει βρεθεί στην έδρα σε ουκ ολίγες πολύκροτες δίκες. Μεταξύ αυτών ήταν στη δίκη – σε δεύτερο βαθμό – του παιδεραστή γυμναστή Νίκου Σειραγάκη, στην οποία, μάλιστα, προήδρευε της Έδρας.

πηγη: neakriti.gr