Αρχίζουν άμεσα οι εργασίες αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου του Κουτσουρά

0
44

Επιτόπια αυτοψία του Δημάρχου Ιεράπετρας, κ. Θεοδόση Καλαντζάκη, του Αρμόδιου Αντιδημάρχου, κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη και του Προέδρου της Κοινότητας Σταυροχωρίου, κ. Ιωάννη Ζουμπουλάκη, πραγματοποιήθηκε σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Κουτσουρά, προκειμένου να συζητηθεί ο προγραμματισμός των εργασιών αυτεπιστασίας για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου με την ενίσχυση και συντήρηση του δημοτικού φωτισμού, με την αντικατάσταση των κατεστραμμένων και την τοποθέτηση και χρήση νέων σύγχρονων, φωτιστικών σωμάτων, την τοποθέτηση καθισμάτων, τις εργασίες πρασίνου, τις επιδιορθώσεις του πλακόστρωτου οδοστρώματος κ.α.

Όπως τόνισε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Ο οικισμός Κουτσουράς της Κοινότητας Σταυροχωρίου που αποτελεί έδρα της Δ.Ε. του Μακρύ Γιαλού, παρουσιάζει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη με πολλούς επιχειρηματίες να δραστηριοποιούνται στην περιοχή.
Ως Δημοτική Αρχή υλοποιούμε έργα που έχουμε εντάξει στο Πρόγραμμά μας, ικανοποιώντας, παράλληλα, τα αιτήματα των κατοίκων της Κοινότητας. Πραγματοποιήσαμε έργα ύδρευσης, άρδευσης, αποχέτευσης και ηλεκτροφωτισμού, κατασκευάσαμε αθλητικούς χώρους και παιδικές χαρές, δημοπρατούμε το μεγάλο έργο του βιολογικού του Μακρύ Γιαλού, αξιοποιήσαμε έναν δημοτικό χώρο στον Κουτσουρά διαμορφώνοντας μια σύγχρονη πλατεία, η οποία έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και ήδη εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων και των επισκεπτών κ.α. Συγχρόνως, χρηματοδοτήσαμε τη μελέτη και δρομολογούμε την ασφαλτόστρωση ενός μεγάλου τμήματος του κεντρικού δρόμου του Κουτσουρά, για την ασφαλέστερη διέλευση πεζών και οχημάτων. Τώρα, ήρθε η ώρα να αλλάξει η εικόνα και του παραλιακού μετώπου με την αλλαγή των φωτιστικών σωμάτων, την τοποθέτηση καθισμάτων, την συντήρηση και επισκευή του πλακόστρωτου κ.α.

Ευχαριστώ τον Αντιδήμαρχο, κ. Εμμανουήλ Βρυγιωνάκη, τον Πρόεδρο, κ. Ιωάννη Ζουμπουλάκη και τα μέλη του Συμβουλίου της Κοινότητας για τη συνεργασία. Στόχος μας είναι να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες το συντομότερο δυνατόν και να έχουν παραδοθεί στους πολίτες πριν και από την έναρξη της τουριστικής περιόδου».

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter