Αρχίζει την Παρασκευή το φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητής στα Χανιά

0
68

Την Παρασκευή  8/9 ανοίγουν οι κεντρικές εκδηλώσεις στα Χανιά του φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΉ με τη διήμερη φεστιβαλική εκδήλωση το Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών και ώρα έναρξης 7. 30μμ.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΝΕ:

Οι νέοι και οι νέες των λαϊκών οικογενειών που νιώθουμε αγανάκτηση και δεν συμβιβαζόμαστε με τη ζωή και το μέλλον που μας ετοιμάζουν, έχουμε συμφέρον να σκεφτούμε «έξω από τα όρια του συστήματος», να βαδίσουμε μαζί με το ΚΚΕ και την ΚΝΕ στην πάλη για την επαναστατική αλλαγή της κοινωνίας, για την ανατροπή του καπιταλισμού και την οικοδόμηση της νέας σοσιαλιστικής-κομουνιστικής κοινωνίας που θα μπορεί να ικανοποιεί τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τη μεγάλη Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση του 1917 στη Ρωσία, που έφερε για πρώτη φορά την εργατική τάξη νικηφόρα στην εξουσία, κατάργησε την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, κοινωνικοποίησε τα μέσα παραγωγής. Έλυσε προβλήματα των εργαζομένων πραγματοποίησε τεράστια βήματα στην άνοδο του επιπέδου της λαϊκής ευημερίας.

Απέδειξε ότι το μέλλον της νεολαίας δεν μπορεί να είναι η εκμετάλλευση, η φτώχεια, η ανεργία, ο πόλεμος, η προσφυγιά, ότι ο καπιταλισμός δεν είναι ανίκητος, ότι τα πράγματα δεν είναι στατικά, ότι η ιστορία της ανθρωπότητας προχωράει προς τα μπρος, αρκεί να πάρουμε μέτρα κι εμείς!

Έλα μαζί μας στον αγώνα για να κερδίσουμε τη ζωή που μας αξίζει! Ο σοσιαλισμός, η κοινωνία για την οποία παλεύει το ΚΚΕ είναι ανάγκη της εποχής μας.

Πάρε μέρος στο Φεστιβάλ, στη μεγάλη συνάντηση νεολαίας, των νέων εργαζομένων και ανέργων, σπουδαστών, μαθητών, κάθε νέου που αγωνιά και διεκδικεί.

Αναλυτικά το Πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει:

Παρασκευή 8 Σεπτέμβρη

20:00 Συναυλία μαθητικών συγκροτημάτων Hip Hop & Breakdance

21:00 Συναυλία με τον Τάσο Ψαλιδάκη, αφιέρωμα «Τα τραγούδια του αγώνα»

22:00 Συναυλία με τους ΜΑΡΣΥΑΣ

23:00 Λαϊκό γλέντι με το συγκρότημα «Εντέχνως Λαϊκοί»

Σάββατο 9 Σεπτέμβρη

20:15 Αφιέρωμα «100 χρόνια από τις μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο»

21:00 Ομιλία από τη Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

22:00 Συναυλία με το Μάνο Μαλαξιανάκη

23:00 Συναυλία με τους Rebellion Connexion (Afaza)

 Στο χώρο θα λειτουργεί και τις δύο μέρες:

  • Έκθεση με θέμα «Για την οικοδόμηση του Σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ»
  • Παιδότοπος για τις μικρές ηλικίες με πλούσια δραστηριότητα για τα παιδιά, με κουκλοθέατρο, θεατρική παράσταση και κατασκευές
  • Βιβλιοπωλείο με εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής, με κύρια τη θεματολογία της Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης
  • Θεματικά περίπτερα και συζητήσεις για μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, άνεργους, νέα ζευγάρια