Αρχίζει η β’ φάση του έργου Ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας Ιεράπετρας

0
260

Ο Δήμος Ιεράπετρας εξασφαλίζοντας χρηματοδοτήσεις από δύο διαφορετικές πηγές (Πράσινο Ταμείο και Περιφέρεια Κρήτης) προχωράει στη δεύτερη φάση του έργου ανάπλασης της Κεντρικής Πλατείας της Ιεράπετρας.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της δεύτερης φάσης ανέρχεται στα 510.000€ και η δημοπράτηση του έργου αναμένεται στο άμεσο χρονικό διάστημα.

Μετά την πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Μ. Κοθρή που περιορίζει την κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης και διευρύνει την προϋπάρχουσα πλατεία ακολουθεί η χάραξη ενός νέου δρόμου, ο οποίος θα αποκαταστήσει την ομαλή κίνηση των αυτοκινήτων καθώς και η δημιουργία ενός εκθεσιακού χώρου με εκθέματα της ρωμαϊκής περιόδου που αναδεικνύουν την ιστορία της πόλης.

Επιπλέον θα πραγματοποιηθούν και επιμέρους παρεμβάσεις και θα τοποθετηθούν δένδρα που θα ενισχύσουν το πράσινο της περιοχής.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης αναφερόμενος στη χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση της πλατείας δήλωσε: «Ολοκληρώνεται το όραμά μας για μία μεγάλη πλατεία με ποιοτικά και λειτουργικά χαρακτηριστικά που αναβαθμίζουν την καθημερινότητα κάθε πολίτη που κινείται ή δραστηριοποιείται στο κέντρο της Ιεράπετρας.

Η νέα πλατεία δημιουργεί νέα δεδομένα στη πόλη, καθώς απομακρύνει τα αυτοκίνητα από το κέντρο και προωθεί εναλλακτικούς τρόπους προσέγγισης (πεζοί, ποδήλατα), αυξάνοντας έτσι την ποιότητα του δημόσιου χώρου και της ζωής των πολιτών.

Ακόμα μια φορά αποδεικνύουμε ότι με σχέδιο και σοβαρότητα μπορούμε να πετύχουμε κάθε μας στόχο. Επομένως συνεχίζουμε να εξασφαλίζουμε πόρους για να κάνουμε συνεχώς περισσότερα έργα για την πόλη μας και για τους Γεραπετρίτες.»

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter