Αρχίζει η κατεδάφιση των ακατοίκητων κτισμάτων στην οδό Σήφακα (φώτο)

0
175

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι εργασίες για την κατεδάφιση των κτισμάτων επί της οδού Σήφακα. Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου θα ξεκινήσει πιθανότατα η κατεδάφιση τους.

Από το πρωί της Τετάρτης συνεργεία του Δήμου Χανίων και τις ΔΕΗ έκαναν τις τελευταίες εργασίες, πριν πιάσουν δουλειά οι μπουλντόζες.

Η απαλλοτρίωση έχει ολοκληρωθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού και τα κτίσματα αυτά έχουν εγκαταλειφθεί εδώ και αρκετά χρόνια.

Πρόκειται για επτά κτίσματα τα οποία βρίσκονται στην βόρεια πλευρά της οδού Σήφακα, από τους αριθμούς 25-41, μπροστά από το Βυζαντινό Τείχος.

Από το πρωί της Πέμπτης θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με απαγόρευση της κυκλοφορίας και της στάθμευσης οχημάτων από την όδο Ποτιέ ως την οδό Δασκαλογιάννη, ενώ η κυκλοφορία μέσω της οδού Κατρέ, θα εκτρέπεται προς την Ποτιέ ακόμη και πέραν του περιορισμού του ωραρίου κυκλοφορίας που ισχύει σήμερα (7.00-11.00).

Η είσοδος στην Κανεβάρο θα επιτρέπεται μόνο στους κατοίκους της περιοχής.

Οι εργασίες περιλαμβάνουν την κατεδάφιση με μηχανικά μέσα των επτά κτιρίων που έχουν φέροντα οργανισμό από λιθοδομή ή οπλισμένο σκυρόδεμα και επικάλυψη από πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος , κεραμοσκεπή ή σκεπή από φύλλα αμιαντοτσιμέντου.