Άρχισαν να… κερνάνε Ελλάδα στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς (φωτό)

0
811

Παρουσία πολλών επισκεπτών άνοιξε απόγευμα της Παρασκευής η αυλαία του 3ου Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», του μεγαλύτερου φεστιβάλ σε επίπεδο Κρήτης, που διοργανώνει η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, το τριήμερο  23-24-25 Φεβρουαρίου 2018 στο εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς.

 

Μετά το παραδοσιακό αγιασμό που τέλεσε ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου, Δαμασκηνός, ακολούθησε από τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Αποστόλη Βουλγαράκη, το «κόψιμο της κορδέλας» της φετινής διοργάνωσης, που έχει ως στόχο να προβάλλει και να αναδείξει τα ποιοτικά προϊόντα των Κρητικών & Ελληνικών επιχειρήσεων μέσα από σειρά δράσεων που θα λάβουν χώρα το τριήμερο.

«Ποδαρικό» στο φετινό φεστιβάλ, στο οποίο περίπου ενενήντα εκθέτες θα παρουσιάσουν το τριήμερο στον κόσμο πάνω από 2000 διαφορετικά προϊόντά τους, έκαναν μαθητές από σχολεία των Χανίων, που έδειξαν εντυπωσιασμένοι τόσο από τα περίπτερα της Έκθεσης, όσο και από τα γευστικά κεράσματα που τους προσφέρθηκαν.

Κατά το χαιρετισμό του ο Αποστόλης Βουλγαράκης, αφού εξέφρασε την επιτυχία του για την φετινή διοργάνωση, επεσήμανε ότι «πρέπει να στηρίζουμε τα τοπικά παραδοσιακά προϊόντα. Στηρίζουμε τις μικρές επιχειρήσεις» ενώ υπενθύμισε στους επισκέπτες ότι «στην έκθεση θα βρείτε γεύσεις απ όλη την Ελλάδα».

Το παρών στην πρώτη μέρα του Φεστιβάλ, έδωσαν μεταξύ άλλων εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι του ΕΒΕ Χαβνίων, εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων και πλήθος επισκεπτών.

Η επιτυχημένη διοργάνωση των προηγούμενων φεστιβάλ, ωστόσο, εγγυάται την επιτυχία και του φετινού και την ανάδειξή του ως το μεγαλύτερο φεστιβάλ Ανάδειξης της τοπικής ταυτότητας και της Κρητικής Κουζίνας, υπενθυμίζοντας ότι η Κρητική διατροφή είναι από τις καλύτερες και πιο υγιεινή στο κόσμο. Στην διάρκεια της τριήμερης Έκθεσης όμως θα παρουσιαστούν γευστικές προτάσεις και από την υπόλοιπη Ελλάδα, Μακεδονία, Ήπειρο, Αιγαίο και Ποντιακή κουζίνα.

Παράλληλα στο πλαίσιο του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» θα πραγματοποιηθεί το 4ο Παγκρήτιο Μελισσοκομικό Συνέδριο, καθώς και Έκθεση «Μελισσοκομικών Προϊόντων και Εξοπλισμού» όπου οι Μελισσοκόμοι της Κρήτης θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους.

Και τι τρεις ημέρες του Φεστιβάλ «ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ», θα υπάρχουν παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. 

Hμέρες και ώρες λειτουργίας του Φεστιβάλ:

Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 16:00 – 21:00
Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 10:00 – 21:00
Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 10:00 – 21:00

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα και τις παράλληλες δράσεις του Φεστιβάλ «Κερνάμε Ελλάδα» καθώς και του 4ου Παγκρήτιου Μελισσοκομικού Συνεδρίου.

10-ΚΕΡΝΑΜΕ-ΕΛΛΑΔΑ