Απορρίφθηκε η έφεση του ΠΑΟΚ, οριστικά πρωταθλήτρια η ΑΕΚ!

0
44

Λευκός καπνός από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ, 43 μέρες μετά το πολυθρύλητο ΠΑΟΚ-ΑΕΚ και μερικές ώρες αφότου η Ένωση κατέκτησε και μαθηματικά το πρωτάθλημα Ελλάδας, για πρώτη φορά από το 1994!

Όπως, λοιπόν, πρώτο αποκάλυψε το dikisports.blogspot.gr και στη συνέχεια επιβεβαίωσε η ΕΠΟ, η έφεση του ΠΑΟΚ κατά της πρωτόδικης απόφασης της Λίγκας απορρίφθηκε στο σύνολό της, με την ποινή του «δικεφάλου του Βορρά» να παραμένει ως έχει!

Αυτό σημαίνει ότι οι «ασπρόμαυροι» τιμωρούνται με αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό πρωτάθλημα, με -2 από το επόμενο, το ματς κατακυρώνεται οριστικά στους «κιτρινόμαυρους», ενώ οι ποινές των Ιβάν Σαββίδη και Λούμπος Μίχελ επίσης δεν αλλάζουν, με τον πρώτο να τιμωρείται με ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ και τον δεύτερο με ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ!

Άρα, η βαθμολογία της Σούπερ Λίγκας είναι ΑΕΚ 66 βαθμοί και ΠΑΟΚ 58 βαθμοί, με την Ένωση, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε, να «σηκώνει» και… επίσημα την κούπα, μετά από 24 χρόνια!

Ο ΠΑΟΚ έχει τη δυνατότητα, φυσικά, να προσφύγει και σε τρίτο βαθμό (Διαιτητικό ή CAS).

Η σχετική ανακοίνωση της ΕΠΟ:

Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας έλαβε την εξής απόφαση.

Απέρριψε την έφεση 1) της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, 2) του Ιωάννη (Ιβάν) Σαββίδη, Προέδρου του ΔΣ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και 3) του MICHEL LUBOS του Michal Τεχνικού Διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ’ αριθ. 86/2018 απόφασης του Πρωτοβαθμίου Μονομελούς Πειθαρχικού Οργάνου της SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ.

Η τιμωρία σε πρώτο βαθμό για τον ΠΑΟΚ ήταν και παραμένει αυτή:

– Αφαίρεση 3 βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα.

– Αφαίρεση 2 βαθμών στο πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν.

– Ποινή τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 63.000 ευρώ.

– Στον Ιβάν Σαββίδη επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για 3 χρόνια και πρόστιμο 100.000 ευρώ!

– Στον Λούμπος Μίχελ επιβάλλεται ποινή απαγόρευσης εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για 3 μήνες και πρόστιμο 15.000 ευρώ!