Απόπειρα απάτης στην Αμπεριά-Πληθαίνουν τα περιστατικά

0
1620

Οι απάτες απ ότι φαίνεται καλά κρατούν, είτε αυτές γίνονται μέσω του τηλεφώνου, είτε πρόσωπο με πρόσωπο.

Τι και εάν η αστυνομία προειδοποιεί συνέχεια τους πολίτες για επιτήδειους οι οποίοι σκαρφίζονται τα πιο απίθανα πράγματα προκειμένου να εκμεταλλευτούν μία κατάσταση έστω και για λίγα ευρώ.

Όπως διαπιστώνεται όχι μόνο τρομάζουν οι συγκεκριμένοι άνθρωποι βλέποντας ότι στενεύει ο αστυνομικός κλοιός γύρω τους αλλά ένα παραπάνω αποθρασύνονται περισσότερο.

Ένα ακόμα περιστατικό απόπειρας απάτης αυτή τη φορά καταγράφηκε χθες το πρωί στην περιοχή της Αμπεριάς στα Χανιά,όπως κατήγγειλε αναγνώστης του kriti24.gr.

Θύμα απάτης πήγε να πέσει η μητέρα του από έναν άγνωστο άνδρα ο οποίος το πρωί της Τετάρτης της χτύπησε την πόρτα και της είπε ότι τον έστειλε ο γιός της να του δώσει 200 ευρώ τα οποία και χρειαζόταν άμεσα.

Η γυναίκα δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του αγνώστου ενώ δεν άνοιξε και την πόρτα. Μετά από λίγα λεπτά ο άγνωστος άντρας αποχώρησε.

Το απόγευμα της Τρίτης η συγκεκριμένη κάτοικος της Αμπεριάς είχε δεχθεί τηλεφώνημα από κάποια εταιρεία για την παράδοση ενός δέματος. Όμως το τραγελαφικό στην υπόθεση είναι ότι η άγνωστη φωνή στο τηλέφωνο της ζήτησε τη διεύθυνση για να φέρει το δέμα.

Η αντίδραση της γυναίκας ήταν άμεση και άρχισε να υποψιάζεται ότι κάτι δε πάει καλά.
Τον ρωτάει «έχεις δέμα για μένα και δεν ξέρεις που μένω»;.
Ο άγνωστος έκλεισε το τηλέφωνο.

Τα κρούσματα πλέον ολοένα και πληθαίνουν με παρόμοια περιστατικά και καλό θα ήταν όλοι οι πολίτες πλέον να είναι υποψιασμένοι, καθώς τα κυκλώματα αυτά τα οποία προχωρούν σε αυτές τις πράξεις σε πολλές των περιπτώσεων είναι καλά οργανωμένα.

Μάλιστα η αστυνομία συνιστά να γίνονται καταγγελίες αυτών των περιστατικών και να μην αποσιωπούνται απλά σαν ένα τραγελαφικό περιστατικό.