Αποκαταστάθηκε η καθίζηση στον κόμβο Αμαρίου

0
77

ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ Ο ΟΑΚ

Αποκαταστάθηκε η καθίζηση που είχε σημειωθεί στην αρχή της εβδομάδας στον κόμβο Αμαρίου από τα συνεργεία του αναδόχου εργολάβου, μετά και από την παρέμβαση του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΑΚ, οι ενέργειες που έγιναν είχαν ως στόχο να φτιαχτεί η ζημιά, που οφειλόταν σε εισροή όμβριων νερών από το οδόστρωμα σε παλαιό μεταβατικό επίχωμα του επίσης παλαιού τεχνικού της κάτω διάβασης από Ρέθυμνο προς Αμάρι στην συναρμογή του με το νέο έργο του Α/Κ Αμαρίου.

Όταν διαπιστώθηκε το πρόβλημα, τοποθετήθηκε προσωρινά λόγω των αργιών των Χριστουγέννων, η ειδική σήμανση περιορισμού της ταχύτητας των διερχόμενων οχημάτων και πλαστικοί κώνοι οριοθέτησης για αποφυγή της καθίζησης από τους διερχόμενους. Επίσης τοποθετήθηκαν αναλάμποντες φανοί (φώτα προειδοποίησης) για επισήμανση κινδύνου την νύχτα.

Διενεργήθηκε αυτοψία από τα στελέχη και τους επιβλέποντες του Οργανισμού στο σημείο της καθίζησης του οδοστρώματος, στον ανισόπεδο κόμβο Αμαρίου της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Ρεθύμνου για να διαπιστωθούν τα αίτια του προβλήματος.

Μόλις διαπιστώθηκε το πρόβλημα, δόθηκαν επιτόπου εντολές στον ανάδοχο του έργου, για άμεση αποκατάσταση της αστοχίας της τοπικής καθίζησης, (όπως εργασίες για τον αποκλεισμό εισροής των ομβρίων στο επίχωμα και την κατασκευή ισοπεδωτικής στρώσης για εξάλειψη της καθίζησης).

Η καθίζηση του οδοστρώματος αποκαταστάθηκε άμεσα την Τετάρτη από τον ανάδοχο, οπότε και η προσωρινή σήμανση απομακρύνθηκε.

Η αρμόδια Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Έργων του ΟΑΚ ΑΕ, μέσω της επίβλεψης του έργου θα παρακολουθεί την συμπεριφορά της αποκατάστασης του οδοστρώματος στο αμέσως προσεχές διάστημα, για ενδεχόμενη συμπληρωματική επέμβαση.

Πηγή: GOODnet.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter