Αποκαλύφθηκε ο λόγος που… έπαιρναν φωτιά τα Note 7 της Samsung

0
148

Σίγουρα αποτέλεσε την αρνητική τεχνολογική είδηση του 2016. Φυσικά αναφερόμαστε στα κινητά Note 7 της Samsung, τα οποία, μόνο λίγους μήνες μετά την παρουσίασή τους, αποσύρθηκαν από την αγορά άρον-άρον, καθώς παρουσίαζαν τη δυσάρεστη συνήθεια να… αυτοαναφλέγονται.

Μετά την εκτεταμένη δημοσιότητα που πήραν τα περιστατικά των… εκρηκτικών Note 7, η Samsung υποχρεώθηκε να τα αποσύρει από την αγορά, καταγράφοντας, μάλιστα, ζημιά πολλών δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα μελετήσει το πρόβλημα και θα ανακοινώσει τι έφταιξε.

Σύμφωνα, λοιπόν, με το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή που έχει δει το πόρισμα της Samsung, υπαίτιος για τον… εκρηκτικό χαρακτήρα των Note 7 ήταν η μπαταρία των συσκευών. Συγκεκριμένα, το Reuters αναφέρει ότι η εταιρεία αναπαρήγαγε εργαστηριακά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τα τηλέφωνα έπαιρναν φωτιά και δεν διαπίστωσε κάποιο πρόβλημα με το software ή τα υπόλοιπα εξαρτήματα του κινητού.

Εν τω μεταξύ, ανεξάρτητοι ερευνητές οι οποίοι διέλυσαν τις συσκευές διαπίστωσαν ότι η μπαταρία δεν είχε καθόλου χώρο μέσα στο κινητό για να διασταλλεί, με αποτέλεσμα να βρίσκεται διαρκώς σε συνθήκες πίεσης που, τελικά, γίνονταν καταστροφικές.

Επίσημες ανακοινώσεις αναμένονται από τη Samsung στις 23 Ιανουαρίου.

Πηγή topontiki.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter