Αποφασίστηκε – Για 9η χρονιά θα γίνει τελικά το Santa Run

0
216

Τον κίνδυνο λόγω έλλειψης εθελοντών ώστε να μη διεξαχθεί ο αγώνας Santa Run Chania φέτος, ξεπέρασε ο Δήμος Χανίων.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Σημανδηράκης ανακοίνωσε ότι η επιτυχημένη διοργάνωση που προσφέρει έσοδα σε τέσσερις εθελοντικούς συλλόγους της πόλης, θα πραγματοποιηθεί κανονικά. 

«Με ιδιαίτερη χαρά ο Δήμος Χανίων θα ήθελε να ανακοινώσει στους Χανιώτες και τις Χανιώτισσες ότι το 9ο Santa Run θα πραγματοποιηθεί κανονικά. Για 9η συνεχόμενη χρονιά η διοργάνωση που γεμίζει χρώμα, που γεμίζει ζωή, που γεμίζει εθελοντισμό και φιλανθρωπία την πόλη των Χανίων θα δώσει το στίγμα της, ένα στίγμα πολύ δυνατό το οποίο τα τελευταία χρόνια περνά και ξεπερνά πολύ την τοπική αναφορά», υπογράμμισε ο κ. Σημανδηράκης.

Και πρόσθεσε: «Μετά από συζητήσεις και μετά από την εξεύρεση λύσεων, είμαστε σε θέση να «τρέξουμε» σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα και να προσπαθήσουμε να κάνουμε αυτόν τον θεσμό πλέον του Santa Run, ακόμα δυνατότερο, ακόμα μεγαλύτερο. Το Santa Run ξεκίνησε από τον ομώνυμο Σύλλογο, από ανθρώπους που έχουν αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι και ξέρουν και θέλουν και μπορούν να προσφέρουν. Να προσφέρουν ώρες, διάθεση για να προάγουν και να ενδυναμώσουν τα φιλανθρωπικά σωματεία που δραστηριοποιούνται στον τόπο μας. Στη γνώση, στην εμπειρία, στη διάθεση αυτών των ανθρώπων θα στηριχτεί και φέτος ο Δήμος Χανίων, αναλαμβάνοντας ως κύριος διοργανωτής, τον μεγάλο αυτό θεσμό πλέον, ο οποίος ανήκει όχι πλέον στους διοργανωτές, αλλά ανήκει σε όλους τους Χανιώτες και σε όλες τις Χανιώτισσες. Μια διοργάνωση της πόλης, του Δήμου Χανίων, που αναλαμβάνουμε και είμαστε σίγουροι ότι μπορούμε να τη φέρουμε εις πέρας».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, Ευτύχης Δαμιανάκης σημείωσε ότι: “το Santa Run είναι ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των Χανιωτισσών και Χανιωτών ως ένα πολιτιστικό γεγονός με ταυτόχρονη όμως προσφορά με σκοπό φιλανθρωπικό και θεωρώ ότι πραγματικά υπήρξε μια ομόφωνη υποστήριξη των παρατάξεων προκειμένου και φέτος να γίνει και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Να πω επίσης και για τη Δημοτική Αρχή, τον Δήμαρχο και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο… Μόλις τέθηκε το θέμα, όλοι καταλάβαμε ότι πρέπει αυτός ο θεσμός να συνεχιστεί. Και πιστεύω ότι μπορεί να οργανωθεί και πολύ καλύτερα για να αποτελέσει ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός για την πόλη μας”.

Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Γιαννακάκης αρμόδιος για θέματα πολιτισμού και τουρισμού σημείωσε ότι από την πρώτη χρονιά της διοργάνωσης Santa Run, o Δήμος, η Περιφέρεια και όλη η πόλη ήταν στο πλευρό των διοργανωτών, στο πλάι του Σωματείου. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά: “Φέτος το Σωματείο εξέφρασε αδυναμία να διοργανώσει το Santa Run έτσι όπως το οραματιζόταν. Ο Δήμος, λοιπόν, που τόσα χρόνια ήταν συνδιοργανωτής δεν θα μπορούσε παρά να σταθεί στο πλάι αυτών των ανθρώπων. Ανθρωποι που εθελοντικά έχουν προσφέρει τον χρόνο τους, τις γνώσεις τους, την ψυχή τους την ίδια, για να φτάσει το Santa Run να είναι πανελλαδικά γνωστό και να καμαρώνουμε γι’ αυτή τη διοργάνωση όλοι μας”.

Ο κ. Γιαννακάκης κάλεσε όλους φέτος να επικοινωνούν μέσα από τις πλατφόρμες και του Δήμου αλλά και μέσα από τα social media και όποιον άλλο τρόπο πρόσφορο βρουν, έτσι ώστε να συμμετέχουν. “Το Santa Run είναι συμμετοχή κυρίως. Είναι συμμετοχή των εθελοντών, είναι συμμετοχή των επιχειρήσεων που με τις δωρεές τους στηρίζουν αυτά τα σωματεία, είναι συμμετοχή όλων μας που ενδυναμώνουμε αυτή την προσπάθεια. Στις 23 Νοεμβρίου, Σάββατο, στις 7, στο θέατρο «Βλησίδης» καλούμε όλους όσοι επιθυμούν να γίνουν εθελοντές στη φετινή διοργάνωση. Το Σάββατο 23 Νοεμβρίου ανοίγει το θέατρο «Βλησίδης» και καλεί τους εθελοντές, καλεί τα ξωτικά, καλεί αυτούς που έχουν ως τώρα εργαστεί, που έχουν απολαύσει τη διοργάνωση, αυτούς που θέλουν να συμμετέχουν να έρθουν εκεί. Μέχρι τότε θα λειτουργεί και το email του Δήμου ([email protected]), αλλά και κάθε πρόσφορο κοινωνικό μέσο προκειμένου να γίνουμε περισσότεροι να δυναμώσουμε αυτό που όλοι θέλουμε. Το Santa Run του 2019”.

Ο εκπρόσωπος του Σωματείου Santa Run Chania υπογράμμισε ότι «το Σωματείο Santa Run Χανιά, για 8 συναπτά έτη πραγματοποιεί μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις τόσο σε πανελλήνιο όσο και σε διεθνές επίπεδο. Στηρίζοντας παιδιά της πόλης μας με προβλήματα υγείας. Μια διοργάνωση με πάνω από 20.000 συμμετέχοντες και 400.000 ευρώ προσφοράς. Φέτος το Δ.Σ. του Santa Run, ερχόμενο σε επαφή με εμπλεκόμενους και εξετάζοντας όλες τις δυνατότητες, ανακοίνωσε την αναστολή της διοργάνωσης για λόγους που ανέφερε σε επιστολή που εξέδωσε πριν από λίγες μέρες η Γενική Συνέλευση. Αυτή η ανακοίνωση προκάλεσε την έντονη ενεργοποίηση και ανησυχία της Δημοτικής Αρχής καθώς και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου. Αλλεπάλληλες κοινές προσπάθειες αναζήτησης τρόπου ώστε να πραγματοποιηθεί η διοργάνωση κατέληξαν στη δήλωση του Δημάρχου μας να πραγματοποιηθεί από τον Δήμο, επιθυμώντας τη συνεργασία με το Σωματείο μας”. 

Δείτε τι δήλωσαν στη σημερινή συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι των 4 Ιδρυμάτων, τα οποία στηρίζει το Santa Run Chania.

Για την ΕΛΕΠΑΠ – Παράρτημα Χανίων, η Μάγκι Αρσενίδου:

Από τον Σύλλογο Εθελοντικής Προσφοράς και Στήριξης «Ορίζοντας», ο πρόεδρος Σπύρος Αδοντάκης:

Η κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη λειτουργίας του ΚΗΦΑΑμεΑ:

Ο πρόεδρος του ΚΗΦΑΠ «Μεγαλόχαρη», Νίκος Τρίκκας: