Από την Περιφέρεια Κρήτης σήμερα με Λυρική σκηνή η επίσημη τελετή έναρξης του έτους «Ερωτόκριτου 2019»

0
32

Η επίσημη τελετή έναρξης για το «έτος Ερωτόκριτου 2019» θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου σήμερα Κυριακή 24 Μαρτίου στις 8 μ.μ. Στο πλαίσιο της τελετής έχει προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Κρήτης και την Εθνική Λυρική Σκηνή, η παρουσίαση της εμβληματικής παράστασης «Ερωτόκριτος» του Δημήτρη Μαραμή που είναι βασισμένη στο πρωτότυπο αναγεννησιακό έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου.

Το «έτος Ερωτόκριτου 2019» ξεκινάει επίσημα με μια εντυπωσιακή καλλιτεχνική εκδήλωση που έχει αφετηρία την Κρήτη και προορισμό όλο τον κόσμο, σημειώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Απόδημου Ελληνισμού Κώστας Φασουλάκης. Πρόκειται για μια σπουδαία παράσταση, ένα μιούζικαλ που είναι παραγωγή της εναλλακτικής Λυρικής Σκηνής, φέρει την μουσική υπογραφή του Δημήτρη Μαραμή και τη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Ρήγου.

Το έργο αποτελεί μία μελοποίηση του Ερωτόκριτου στη φόρμα μουσικού θεάτρου και συνδυάζει στοιχεία από τζαζ και μπλουζ με την Κρητική μουσική παράδοση.

Η αποψινή εκδήλωση έχει δύο μέρη:

Στο πρώτο μέρος, 8.00-9.00 μμ, θα γίνουν χαιρετισμοί και προσφωνήσεις, από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού Κώστα Φασουλάκη ,τη ΓΓ του Υπουργείου Πολιτισμού Μαρία Βλαζάκη, ενώ θα ακολουθήσει ομιλία με θέμα : «Υλική και άυλη κληρονομιά του Ερωτόκριτου» από την Επίκουρη καθηγήτρια Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Αναστασία Μαρκομιχελάκη.

Στην συνέχεια στις 9.00 μ.μ., θα δοθεί η παράσταση του μιούζικαλ του Δημήτρη Μαραμή “Ερωτόκριτος”, παραγωγή της εναλλακτικής σκηνής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής με οργανωτή της όλης εκδήλωσης την Περιφέρεια Κρήτης.

Προσκλήσεις έχουν διατεθεί στο κοινό κατά σειρά προτεραιότητας την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 11 το πρωί στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου. Επίσης, για όσους δεν έχουν προμηθευτεί πρόσκληση θα υπάρχει η δυνατότητα να παρακολουθήσουν την τελετή έναρξης-μέσω live streaming- στην αίθουσα του Πειραματικού Θεάτρου (Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου).

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter