Από κοινού ενέργειες Δήμου – Μητρόπολης στην Ιεράπετρα για τη στήριξη των πληγέντων

0
61

Συνάντηση με τον Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης & Σητείας, κ. Κύριλλο πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Ιεράπετρας κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης στην Ιερά Μητρόπολη, λόγω των καταστροφικών πυρκαγιών της ανατολικής Αττικής.

Κατά την εν λόγω συνάντηση συντονίστηκαν οι από κοινού ενέργειες Δήμου και Μητρόπολης για στήριξη και ανακούφιση των πληγέντων.

Ο κ. Καλαντζάκης αναφερόμενος στο μέγεθος της καταστροφής και στις ολέθριες συνέπειές της δήλωσε:

«Ζούμε μία εθνική τραγωδία ασύλληπτων διαστάσεων.

Παρακολουθούμε συντετριμμένοι την πανωλεθρία που αφήνει η πύρινη λαίλαπα και πενθούμε με κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής.

Θερμά συλλυπητήρια σε όλους όσους έχασαν δικούς τους ανθρώπους.

Συγχαρητήρια για την αυτοθυσία και την προσφορά τους σε όλους τους διασώστες, επαγγελματίες και εθελοντές, τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους τους μεμονωμένους πολίτες που σπεύδουν να βοηθήσουν ουσιαστικά και να περιορίσουν τις ολέθριες συνέπειες του φαινομένου.

Είναι συγκινητική η προσφορά του κόσμου της Ιεράπετρας που για άλλη μία φορά αποδεικνύει το κοινωνικό του πρόσωπο. Το τεράστιο κύμα αλληλεγγύης των πολιτών είναι πολύ ελπιδοφόρο και αισιόδοξο σε τόσο δύσκολες στιγμές.

Ταπεινοί μπροστά στον αδιανόητο θρήνο των οικείων των θυμάτων της πυρκαγιάς ευχόμαστε να μη μετρήσουμε άλλους νεκρούς και αγνοούμενους και να αποδοθούν ευθύνες στους υπαίτιους.»

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter