Απλές και ξεκάθαρες κουβέντες για τα κτήρια του Πολυτεχνείου

0
226

Είναι γεγονός ότι μετά τη δημοσιοποίηση της γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του Κεντρικού Συμβουλίου νεωτέρου Μνημείων, ξεκίνησε ένας δεύτερος γύρος διαλόγου, σε άλλη βάση αυτή τη φορά, για το επίμαχο θέμα της αξιοποίησης των κτηρίων του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο λόφο Καστέλλι στην Παλιά Πόλη των Χανίων.

Επειδή υπάρχει κίνδυνος αυτός ο διάλογος να εξελιχθεί σε ένα νέο γύρο δημόσιας αντιπαράθεσης και να οξύνει τις αντιθέσεις, κάτι το οποίο δεν έχει τελικά κανένα νόημα, θα πρέπει να εξεταστεί το πρόβλημα στη ρίζα του και να το πιάσουν από ένα σημείο, στο οποίο όλοι συμφωνούν.

Και σε αυτό που όλοι ή οι περισσότεροι συμφωνούν, είναι ότι το κτήριο της V Μεραρχίας, θα πρέπει επιτέλους να “ελευθερωθεί” και να παραδοθεί στο νόμιμο ιδιοκτήτη του, που είναι το Πολυτεχνείο Κρήτης.

Απλές και ξεκάθαρες κουβέντες.

Θα πρέπει επιτέλους να σταματήσει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια, με την κατάληψη του χώρου.

Θα πρέπει να επιστρέψει η νομιμότητα. Αυτό είναι τλωρα το βασικό ζητούμενο. 

Έτσι και αλλιώς αποτελεί βασική και απαραίτητη προϋπόθεση είτε για να προχωρήσει ο σχεδιασμός του Πολυτεχνείου, είτε για να ξεκινήσει μία νέα συζήτηση, για το πως θα μπορούσε να αξιοποιηθεί καλύτερα και προς όφελος της τοπικής κοινωνίας ο συγκεκριμένος  χώρος.

Μ.Κ