Απίστευτες σκηνές στο δημοτικό συμβούλιο Χανίων

0
430

Στα ύψη ανέβηκαν οι τόνοι κατά τη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χανίων.

Στη συνεδρίαση επικράτησε μεγάλη ένταση, όταν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας των απαντήσεων στις ερωτήσεις, από την πλευρά της αντιπολίτευσης υπήρξε μεγάλη αντίδραση στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής να δώσει λόγο σε στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών, ώστε να εξηγήσουν γιατί απεντάχθηκαν τα έργα της πλατείας της Σούδας και του Ποταμού Μορώνη.

Στην πρόταση του δημάρχου Χανίων υπήρξε ομαδική αντίδραση από την πλευρά της αντιπολίτευσης αλλά και από δημοτικούς συμβούλους της πλειοψηφίας.

Στην αίθουσα επικράτησε πανδαιμόνιο με αποτέλεσμα ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ξανθουδάκης να παρέμβει και να προτείνει η ενημέρωση να γίνει σε άλλη προγραμματισμένη συνεδρίαση του σώματος.

Πρόταση την οποία όμως δεν αποδέχτηκε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας, ο οποίος με έντονο ύφος απαίτησε να γίνει η ενημέρωση από τις δύο μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας.

Τελικά η ενημέρωση έγινε μέσα σε κλίμα έντασης η οποία συνεχίστηκε και αμέσως μετά, με εκατέρωθεν βολές.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την πρόταση του δημάρχου να εμπλέξει τα δύο στελέχη της τεχνικής υπηρεσίας στη συζήτηση για τα δύο έργα στη Σούδα, διαφώνησε ανοικτά και ο πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Χανίων κ. Γιάννης Περάκης.