Απεργούν 30 Μάη στο εργοστάσιο ανακύκλωσης

0
38

Απόφαση για συμμετοχή στην απεργία στις 30 Μάη πήραν οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της ανακύκλωσης , σε γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε μέσα στο εργοστάσιο την Τρίτη  22/5/18 . 

Στην συζήτησή που έγινε, οι εργάτες απέριψαν το πλαίσιο πάλης , υπεράσπισης της επιχειρηματικότητας, της λεγόμενης «δίκαιης ανάπτυξης » που καλεί η πλειοψήφια του ΕΚΗ  τους εργάζομενους να υπερασπιτουν. Οι τοπικοί παράγοντες τοου εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού, παίρνοντας τη σκυτάλη μετά το ανάλογο κάλεσμα πλειοψηφιών σε ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, προωθούν την «τοπική συμφωνία των προθύμων» με τους τοπικούς εργοδοτικούς φορείς με στόχο την στράτευση των εργαζομένων, των αυτοπασχολούμενων ΕΒΕ και φτωχών αγροτών στους στόχους του κεφαλαίου και καλεί σε «πανεθνική μέρα δράσης» στις 30 Μάη, ημέρα πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. 

Οι εργαζόμενοι βαλαμε μπροστά αιτήματα και διεκδικήσεις που έρχονται να δώσουν απαντήσεις στην πραγματικότητα που βιώνουν οι εργάτες  μέσα στα εργοστάσια της ΒΙΠΕ, όπως τα εργατικά ατυχήματα , οι απολύσεις , οι μειώσεις στους μισθούς , ο απαράδεκτος διαχωρισμούς σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, ζητήματα της υγιεινής και της ασφάλειας που έχουν απασχολήσει τον τελευταίο καιρό το σύνολο των εργαζομένων κ. α.

Το πλαίσιο πάλης που εκφράζει αυτες μας τις αγωνίες είναι  αυτο της ΕΙΥΗ, είναι αυτο του ΠΑΜΕ και καλούμε κάθε εργαζόμενο στην Βιομηχανική Περιοχή Ηρακλείου να συμμετέχει στην απεργιακή συγκέντρωση στις 30/5 10.00πμ στην Πλ. Ελευεθερίας . 

Αυτό που επισημάνθηκε από τους εργαζόμενους είναι πως η Απεργία στις 30/5 θα αποτελέσει σταθμό κλιμάκωσης στον αγώνα μας, για ικανοποίηση των αιτημάτων μας, ιδιαίτερα για την λήψη των απαραίτητων μέτρων υγειηνής και ασφάλειας στο εργόστασιο της ανακυκλωσης και αυτος θα έχει συνέχεια μέχρις ότου εξασφαλιστεί η εκπλήρωση τους.