Απεργιακό κάλεσμα από το Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου

0
45

Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρεθύμνης

Καλεί τα Σωματεία και τους εργαζόμενους του Ρεθύμνου να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά , στην 24ωρη Πανελλαδική – Πανεργατική απεργία που κήρυξε η Γ.Σ.Ε.Ε., για την ΠΕΜΠΤΗ 8 Δεκεμβρίου, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΪ , ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ , ώστε να αντιπαλέψουμε όλοι μαζί τις αντεργατικές και αντικοινωνικές μνημονιακές πολιτικές της λιτότητας και της εξαθλίωσης ,για να σταματήσει επιτέλους ο κατήφορος.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ, ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ενάντια :
· Στην εφαρμογή των αντεργατικών πολιτικών της Κυβέρνησης , που υποτάσσεται στις επιταγές του μνημονίου και τους εκβιασμούς των δανειστών της Τρόϊκας .
· Στην επίθεση κατά των δικαιωμάτων μας και αντιπαλεύουμε όλες τις νομοθετημένες φοροεπιδρομές και τις αντεργατικές ρυθμίσεις που ανατρέπουν και καταργούν χρόνιες κατακτήσεις , όπως Σ.Σ.Ε., οικονομικά, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων , εντείνοντας τις εργατικές και κοινωνικές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις .

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

· Άμεση κατάργηση του συνόλου των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων.
· Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
· Καμιά αλλαγή στην κοινωνική ασφάλιση που θα μετατρέπει τις συντάξεις σε επιδόματα φτώχειας.
· Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας
· Άμεση κατάργηση της εμπλοκής της κρατικής εξουσίας στον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου, ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις καθολικότητα αμοιβών και όρων εργασίας ΕΓΣΣΕ , επέκταση ΣΣΕ , ολική μετενέργεια , αρχή της εύνοιας , άμεση επαναφορά των κατώτατων αμοιβών και των προσαυξήσεων προϋπηρεσίας- Κατάργηση 6ης Π.Υ.Σ.
· Καμία παρέμβαση στην αποτελεσματική άσκηση των δημοκρατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς κρατικό και εργοδοτικό παρεμβατισμό.
· Δίκαιο φορολογικό σύστημα . Να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές της φορομπηχτικής επιδρομής κατά των μικρομεσαίων, της υποβάθμισης της Υγείας, της Παιδείας, της Πρόνοιας και των Κοινωνικών Υπηρεσιών, της βίαιης και αντιδημοκρατικής προ­σβολής των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.
· Διασφάλιση από το Κράτος της βιωσιμότητας και των παροχών των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και την επαναφορά των κύριων και επικουρικών συντάξεων σε επίπεδα αξιοπρεπούς διαβίωσης.
· Διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των οργανισμών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
· Δίκαιη μεταναστευτική πολιτική , αποτελεσματική αντιμετώπιση των ζητημάτων μετανάστευσης.
· ΄Αμεση αναμόρφωση του Προϋπολογισμού 2017.
· Τέλος στον αυταρχισμό και τη φτωχοποίηση .

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΔΩΡΕΑΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΘΑ ΑΝΑΧΩΡΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΜΑΡΙΝΑ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΙΣ 9 ΤΟ ΠΡΩΪ
ΓΙΑ ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ , ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 1 μ.μ.