Απάντηση του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου σε δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ

0
132

Απάντηση τις προσβλητικές όπως τις χαρακτηρίζει δηλώσεις στο πρόσωπο του, που έκαναν ο υφυπουργός παιδείας κ. Φωτακης και βουλευτή Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βαρδακης, περί υποκινούμενου ηλίθιου που βρίσκετε σε σύγχυση, έδωσε ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου Στέλιος Βοργιάς

Στην ανακοίνωση του αναφέρει τα εξής:

Αξιότιμοι κύριοι,
Κάθε Έλληνας πολίτης έχει συνταγματικό δικαίωμα να κρίνει τις πολιτικές της εκάστoτε Κυβέρνησης και ιδιαίτερα αν είναι Πρόεδρος ενός μεγάλου φορέα του Νομού μας όπως αυτός του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου.
Σε καμιά περίπτωση δεν είμαι διατεθειμένος να σας ακολουθήσω σε αυτό το επίπεδο αντιπαράθεσης έχοντας πάγια τακτική να αντιτίθεμαι με τις κακές πολιτικές και όχι με τα πρόσωπα.

Επί Κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ο κ. Τσίπρας ερχόταν στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Τότε που πολεμούσα τις μνημονιακές πολιτικές ήμουν καλός και έξυπνος συνδικαλιστής και για πολλούς «εμπριμέ» (ΣΥΡΙΖΑ). Σήμερα με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ εξακολουθώ να παλεύω με τις μνημονιακές πολιτικές που κατέστρεψαν τη χώρα.

Σήμερα όμως είμαι «πράσινος» (ΠΑΣΟΚ) σύμφωνα με φίλο προσκείμενο portal στον ΣΥΡΙΖΑ, «μπλε» (ΝΔ) σύμφωνα με τοπικό Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάποιοι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ φτάνουν ακόμα και στο αισχρό σημείο να ισχυρίζονται ότι συναναστρέφομαι με αγρότες που πρόσκεινται στους φασίστες της χρυσής αυγής, χωρίς όμως να έχουν το θάρρος να τους κατονομάσουν.

Δυστυχώς, κάποιοι δεν μπορούν να δεχθούν ότι στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου κάνουν ‘’κουμάντο’’ τα συνδικάτα και οι εργαζόμενοι.

Όσον αφορά τους Αγρότες της Κρήτης, για τους οποίους γίνεται μία προσπάθεια από το ΣΥΡΙΖΑ, να τους ‘’κρεμάσουν την ταμπέλα’’ του ‘’τραμπούκου χρυσαυγήτη’’, τους δηλώνω ότι, είναι ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ, που έχω δώσει αγώνες δίπλα τους και που το Εργατικό και Αγροτικό κίνημα της Κρήτης, είναι μαζί στους αγώνες ενάντια των πολιτικών που εξαθλιώνουν την Χώρα μας.

Αλήθεια; Ποια ήταν τα αποτελέσματα, η βάση, ο στόχος, οι πολιτικές που θα ακολουθηθούν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κρήτης, που πέρασαν στην Κρητική κοινωνία του περίφημου Περιφερειακού συνεδρίου της Κυβέρνησης για την Παραγωγική ανασυγκρότηση στην Κρήτη; Το μοναδικό μήνυμα που πέρασε από το «Συνέδριο Φιέστα» είναι ότι ο κ. Τσίπρας στηρίζει τον κ. Αρναουτάκη ξεφτιλίζοντας με αυτό τον τρόπο τους εκλεγμένους με το ΣΥΡΙΖΑ στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Όσον αφορά τα προβλήματα της ανεργία, της μαύρη ανασφάλιστη εργασία, τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, τα προβλήματα στην Υγεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, τους πλειστηριασμούς κ.α. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου γνωρίζει την πραγματικότητα και αυτό γιατί βρίσκεται μέσα στα προβλήματα της Κοινωνίας και όχι σαν την Κυβέρνηση που πραγματικά ζει σε μία «Γυάλα» και αυτό που χωρίζει τον Πρωθυπουργό με την κοινωνία είναι οι εκατοντάδες πάνοπλοι αστυνομικοί των ΜΑΤ, που μάλιστα θα καταργούσε…

Το μεγάλο όμως ερώτημα που τίθεται, είναι το τι θα κάνει ένας πρώην Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου στο νομοσχέδιο που έρχεται για περιορισμό της συνδικαλιστικής δράσης των συνδικάτων. Θα το ψηφίσει ; όπως ψήφισε το ασφαλιστικό και το νέο μνημόνιο παρόλο που διαμήνυε ότι δεν θα το πράξει;.

ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΑΤΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ. ΚΛΕΨΑΤΕ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΜΑΣ.
ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ.

Ο Πρόεδρος
Του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου
Στέλιος Βοργιάς