Απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας Δήμου Ρεθύμνης σε παρέμβαση για παραλιακό μέτωπο

0
19

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της Δημοτικής Παράταξης «Ρέθυμνο Αξίζεις» κ. Γ. Γαϊτάνη σχετικά με την  παρέμβαση του Δήμου στους φοίνικες του βόρειου παραλιακού μετώπου, η απάντηση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Ρεθύμνης, δόθηκε την Τετάρτη μέσω δελτίο τύπου, προς ενημέρωση του ιδίου, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου ίδιο αλλά και κάθε ενδιαφερόμενο.

Το σχετικό δελτίο τύπου αναφέρει τα εξής:  

Η παρέμβαση έγινε στο πλαίσιο της εργολαβίας «Ολοκλήρωση πεζοδρομίου μπροστά από το κτίριο Δελφίνι» στην οποία εντάχθηκαν κάποιες   συμπληρωματικές  εργασίες  κατά μήκος του πεζοδρομίου  του βόρειου παραλιακού μετώπου. Σε αυτές συμπεριλαμβάνονται:  η τοποθέτηση εσχαρών στη βάση νέων φοινίκων (οι οποίοι  φυτεύτηκαν αφού ολοκληρώθηκε το έργο ανάπλασης του βόρειου ανατ. μετώπου), συμπληρωματικά καλαθάκια απορριμμάτων, κατασκευή τοιχίου στη συμβολή των οδών Αρη Βελουχιώτη και Αμπελλακίων,  το οποίο θα επιτρέψει τη διαπλάτυνση του νότιου πεζοδρομίου, την αντικατάσταση σπασμένων πλακών στην επιφάνεια  καθιστικού τοιχίου, κ.α

Το σκυρόδεμα στα παρτέρια, για το οποίο κατέθεσε αίτημα απόσυρσης ο κ. Γαϊτάνης , αποτελεί τη βάση για την τοποθέτηση των μεταλλικών σχαρών , οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν τοποθετηθεί στην πλειοψηφία των φοινίκων καθ’ όλο το μήκος του παραλιακού μετώπου από την περίοδο της ανάπλασής του.

Πάντως, όλες οι παραπάνω παρεμβάσεις γίνονται υπό την επίβλεψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δ.Ρ. και στο πλαίσιο της συγκεκριμένης εργολαβίας, η οποία λήγει τον προσεχή Απρίλιο. Ευχαρίστως θα ενημερώναμε τον κ. Γαϊτάνη για όλα τα παραπάνω, εάν έμπαινε  στον κόπο να ρωτήσει  τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Μ. Αλεφαντινό ή  την Δ/ντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας κα Καμηλάκη Κ. ή την επιβλέπουσα Μηχανικό του Δήμου κα Μαρκουλάκη Μ.. 

 Προκαλεί πάντως εντύπωση, το γεγονός ότι ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, «διαπίστωσε με έκπληξη τις παρεμβάσεις στα παρτέρια του ανατολικού παραλιακού μετώπου» όταν, τόσο η μελέτη για το συγκεκριμένο έργο όσο και οι τροποποιήσεις (ανακεφαλαιωτικοί πίνακες) και οι παρατάσεις εκτέλεσης του συζητήθηκαν κι εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Ρεθύμνης.