Απαγόρευση κυκλοφορίας στην περιοχή των Τοπολίων λόγω των έργων | Η ανακοίνωση της Αντιπεριφέρειας

0
94

Σε συνέχεια του από 9 Μαρτίου 2023 δελτίου τύπου μας, σας γνωρίζουμε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι εργασίες για την αποκατάσταση του προβλήματος που υπήρχε στο πρανές της επαρχιακής οδού 5, Καλουδιανά – Τοπόλια – Κεφάλι – Χρυσοσκαλίτισσα, στη θέση «Αγία Σοφία» πλησίον του φαραγγιού των Τοπολίων. Πριν την έναρξη των εργασιών, είχαν εφαρμοστεί μέτρα για τη διακοπή της κυκλοφορίας από το συγκεκριμένο σημείο, επειδή σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη προβλεπόταν η εκσκαφή του υφιστάμενου οδοστρώματος για την κατασκευή των έργων αποκατάστασης.

Για την εξυπηρέτηση των κατοίκων από τους οικισμούς πλησίον του εργοταξίου, υπήρχε πρόβλεψη να διατηρηθεί πλάτος δρόμου 2.75μ. δίπλα από την θέση επέμβασης. Επειδή μετά την έναρξη των εργασιών και κατά την εκσκαφή του οδοστρώματος, παρουσιάστηκαν προβλήματα αστάθειας εδαφών, κρίνεται αναγκαίο να απαγορευτεί η διέλευση όλων των οχημάτων από το σημείο του εργοταξίου προς αποφυγή ατυχημάτων.

Η εξυπηρέτηση της κυκλοφορίας προς Έλος και Χρυσοσκαλίτισσα θα γίνεται από το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της περιοχής με κατάλληλη σήμανση που έχει τοποθετηθεί.
Συγκεκριμένα η κίνηση θα γίνεται μέσω της παλαιάς και νέας Εθνικής οδού προς Κίσαμο και στην συνέχεια από την Επαρχιακή οδό 1, Κίσαμος – Πλάτανος – Σφηνάρι – Κεφάλι έως την επαρχιακή οδό 5 προς Έλος ή Χρυσοσκαλίτισσα και αντίστροφα.

Εναλλακτικά η κίνηση μπορεί να γίνεται από τον κόμβο του Ταυρωνίτη επί της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων – Κισάμου (ΒΟΑΚ), προς την Επαρχιακή οδό Ταυρωνίτης – Βουκολιές – Κάνδανος έως Πλεμενιανά και στην συνέχεια από Πλεμενιανά – Στροβλές – Μύλοι έως την επαρχιακή οδό 5 προς Έλος – Χρυσοσκαλίτισσα και αντίστροφα.

Οι εργασίες που ξεκίνησαν την Δευτέρα 13 Μαρτίου 2023, εκτιμάται ότι θα έχουν ολοκληρωθεί έως την Δευτέρα, 3 Απριλίου 2023.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους πολίτες για την κατανόηση, καθώς πρόκειται για ένα απολύτως απαραίτητο έργο για την ασφάλεια των διερχόμενων οχημάτων και διαβεβαιώνουμε ότι θα γίνει η μέγιστη δυνατή προσπάθεια να αποκαταστήσουμε την κυκλοφορία το συντομότερο δυνατόν.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter