Αντιδρούν οι καταστηματάρχες στο νέο κανονισμό για τους κοινόχρηστους χώρους

0
382

Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο Χανίων για το θέμα των κοινόχρηστων χώρων είχε το πρωί ο Δήμαρχος κ. Τάσος Βαμβουκας, στα πλαίσια της δημόσιας διαβούλευσης για το νέο κανονισμό, η προθεσμία της οποίας λήγει στις 25 Νοεμβρίου.

dimos1

Στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο, παραβρέθηκαν ακόμη ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χανίων κ. Μιχάλης Βλαχάκης και εκπρόσωποι καταστηματαρχών απ τις οδούς Κυδωνίας και Χαληδων.

Τόσο τα μέλη του εμπορικού Συλλόγου όσο και οι καταστηματάρχες αυτό που ζήτησαν ήταν να επανέλθει σε ισχύ ο κανονισμός που ίσχυε μέχρι το 2001 και προέβλεπε την διάθεση 40 εκατοστών στους δύο συγκεκριμένους δρόμους, για την ανάπτυξη εμπορευμάτων ή τραπεζοκαθισμάτων έξω από τα καταστήματα. Κάτι που εξακολουθεί να ισχύει έως σήμερα παρά το γεγονός ότι εδώ και 15 χρόνια έχει αλλάξει ο σχετικός κανονισμός.

dimos3

Ο Δήμαρχος Χανίων εξήγησε στους καταστηματάρχες ότι στόχος του νέου κανονισμού που έχει δοθεί σε διαβούλευση είναι να καθαρίσουν οι δρόμοι από την ανεξέλεγκτη ανάπτυξη εμπορευμάτων και τραπεζοκαθίσματων, τα όποια πλέον θα αναπτύσσονται κάτω από συγκεκριμένους όρους και κανόνες στους δρόμους που θα προβλέπεται να αναπτυχθούν.

Όπως τονίστηκε από τον Δήμαρχο Χανίων το ζητούμενο είναι η ευταξία στην πόλη, η εναρμόνιση με το νόμο και η εξασφάλιση της προσβασιμότητας για κατοίκους και πεζούς.

dimos2

«Η παρούσα Δημοτική Αρχή για μια ακόμη φορά αποδεικνύει την αποφασιστικότητά της να βάλει τάξη στο Δήμο μας όπου αυτή δεν υπάρχει. Οφείλουμε να προστατέψουμε και να αναδείξουμε το δημόσιο χώρο, στοχεύουμε στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση του Δήμου και αναγκαία συνθήκη είναι η εναρμόνιση με την υφιστάμενη νομοθεσία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Χανίων για να συμπληρώσει: «Προσβλέπουμε στην υγιή ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας με ξεκάθαρους κανόνες που θα εξασφαλίζουν την υπεραξία που θα προέλθει από την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης αλλά και του συνόλου του Δήμου. Πρόκειται για ένα κανονισμό που δεν θα επιτρέψει στο να μετατραπεί η πόλη σε ένα απέραντο παζάρι».