Αντιδράσεις για την παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα Χανιά

0
237

Αντιφασιστική συγκέντρωση στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, διοργανώνει σήμερα στις έξι το απόγευμα η Λαϊκή Ενότητα Χανίων, με αφορμή την παρουσία βουλευτών της Χρυσής Αυγής στα Χανιά.

Η ανακοίνωση της Λαϊκής Ενότητας:

“Ανοικτή πανηγυρική εκδήλωση” ανακοίνωσε η Χρυσή Αυγή στο νομό Χανίων, λογαριάζονταν χωρίς τον ξενοδόχο. Πέρσι, μετά από κινητοποιήσεις φοιτητικών συλλόγων, σωματείων, συλλογικοτήτων και αγωνιστών, έκλεισαν τα γραφεία της ΧΑ στη πόλη.

Παρότι έγινε ξεκάθαρο πως είναι ανεπιθύμητοι, το Σάββατο 9/12 έρχονται για περιοδεία στην Κρήτη, ξεκινώντας από τα Χανιά και κλείνοντας μια μέρα αργότερα στο Ηράκλειο.

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε, φαίνεται πως οι δυνάμεις της ακροδεξιάς και του φασισμού αποκτούν όλο και περισσότερο έδαφος στο πολιτικό σκηνικό, σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ενώ την ίδια ώρα εφαρμόζονται πολιτικές ακραίας φτωχοποίησης και καταστρατήγησης των εργατικών, πολιτικών και κοινωνικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων είναι η ίδια αυτή μνημονιακή πολιτική που ενισχύει την ατζέντα της ακροδεξιάς και του φασισμού.

Μια ακροδεξιάς που επιχειρεί να διευρύνει το πολιτικό της ακροατήριο και να διασπείρει το μίσος και τον ρατσισμό, καμουφλαρισμένη με δήθεν αντισυστημική ρητορεία.

Η νεοναζιστική ΧΑ έχει αποδείξει περίτρανα την εγκληματική της δράση. Η δολοφονία του Π. Φύσσας,η επίθεση στο φοιτητή Α.Λαζαρή, οι επιθέσεις σε μετανάστες σε Ασπρόπυργο,Λαμπρινή, Ν. Ιωνία και ένα σωρό άλλες, φανερώνουν το φασιστικό πρόσωπο της.Τέτοιου είδους λογικές δεν χωράνε σε καμία γειτονία.

Η Λαϊκή Ενότητα Χανίων στηρίζει και συμμετέχει στις επερχόμενες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις. Ο Κασιδίαρης, Παππάς και η παρέα τους είναι ανεπιθύμητοι στη πόλη μας. Καλούμε τη Χανιώτικη κοινωνία να συμμετέχει στην αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλάτεία της Αγοράς , το Σαββατο 9/12 ώρα 18:00.”

Το κλιμάκιο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής θα βρίσκεται αύριο στο Ηράκλειο. 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter