Άνθρωποι που χρειάζονται περίθαλψη και βοήθεια

0
99

Πριν από λίγες ημέρες, ένας άστεγος άφησε την τελευταία του πνοή μόλις σε ηλικία 46 ετών. Συνήθιζε να συχνάζει σε ένα παγκάκι στο κέντρο των Χανίων.

 

Στη φωτογραφία που τραβήχτηκε πριν λίγα εικοσιτετράωρα, βλέπουμε ξαπλωμένο στο πεζοδρόμιο, σχεδόν αναίσθητο,  στο κεντρικότερο σημείο των Χανίων, ένα ακόμη συνάνθρωπο μας με προβλήματα, που περιπλανιέται τον τελευταίο καιρό- συνήθως μεθυσμένος-  ο οποίος όπως ενημερωθήκαμε από τους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς, προκαλεί πολλές φορές προβλήματα και φασαρίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγα λεπτά μετά που τραβήχτηκε η φωτογραφία, σηκώθηκε εμφανώς μεθυσμένος και κατευθύνθηκε προς τη Δημοτική Αγορά προκαλώντας φθορές και σπάζοντας αντικείμενα, τόσο στο περίπτερο, που βρίσκεται στην Πλατεία, όσο και σε ένα κατάστημα εντός της Αγοράς.

Δεν είναι έργο της Αστυνομίας, να συλλάβει αυτό το άτομο, όχι γιατί δεν μπορεί να το κάνει, αλλά γιατί μετά θα τον αφήσει, καθώς δε γίνεται  αυτός ο άνθρωπός να περάσει τη ζωή του σε ένα κρατητήριο.

zitiana

Στην  άλλη φωτογραφία, βλέπουμε  μία ηλικιωμένη γυναίκα, εξαθλιωμένη να ζητιανεύει το πρωί , στο ίδιο κεντρικό σημείο που είχε σημειωθεί το ίδιο βράδυ το περιστατικό με τον ημιλιπόθυμο άντρα. Μία ακόμη εικόνα που δεν τιμά την πόλη.

Η αντιμετώπιση  τέτοιων προβληματικών συνανθρώπων μας, είναι κυρίως θέμα των κοινωνικών υπηρεσιών. Του Δήμου και της Πολιτείας.

Να τους βρουν, να τους προσφέρουν στέγη φαγητό και περίθαλψη, μία όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα ζωής.

Μπορεί να υπάρχει σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά οι αρμόδιες υπηρεσίες πρέπει να βρίσκουν λύσεις για τέτοιες περιπτώσεις.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter