Ανοίγουν τα σύνορα για τους τουρίστες| Μέχρι την Πέμπτη οι ανακοινώσεις

0
216

Το άνοιγμα των συνόρων για τους τουρίστες από την ΕΕ, τη ζώνη Σένγκεν και το Ισραήλ, το αργότερο έως την πρώτη Ιουλίου αλλά ενδεχομένως και νωρίτερα στα μέσα Ιουνίου, έχει αποφασίσει η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής. 

Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένονται αύριο η την Πέμπτη, μαζί με τα μέτρα στήριξης για τον τουριστικό κλάδο.

Με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό, το άνοιγμα των συνόρων θα αφορά τουρίστες από χώρες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κράτη – μέλη της ζώνης Σένγκεν, καθώς και το Ισραήλ.

Σε δεύτερη φάση, προ τα μέσα ή τέλη Ιουλίου, αναμένεται όπως αναφέρει η Καθημερινή, να ακολουθήσει το «άνοιγμα» των συνόρων και με άλλες χώρες εκτός της ζώνης Σένγκεν.

Το αεροπορικό ταξίδι θα υπόκειται σε συγκεκριμένα πρωτόκολλα που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τόσο την τήρηση των φυσικών αποστάσεων στα αεροδρόμια και τη χρήση μάσκας σε αυτά και στα αεροσκάφη, όσο και την συμπλήρωση ειδικού ερωτηματολογίου πριν από το ταξίδι. 

Επίσης τα ελληνικά ξενοδοχεία θα εφαρμόσουν αυστηρά πρωτόκολλα  λειτουργίας για την αποφυγή μετάδοσης, ενώ ορισμένα εξ αυτών αναμένεται να λάβουν και επιπλέον μέτρα πέραν των υποχρεωτικών.

Πηγή: Έντυπη Καθημερινή