Ανοίγουν τα σχολεία τη Δευτέρα 12/9;

0
28

Γράφει η Σοφία Μαλανδράκη*

Στο Νομό Χανίων υπάρχουν σχολεία,που υφίστανται συντμήσεις τάξεων. Ναι τάξεων.Οπως τον παλιό καλό καιρό. Γιατί έτσι δείχνουν οι αριθμοί. Αλλά οι μαθητές δεν είναι αριθμοί και νούμερα,είναι τα παιδιά και το μέλλον μας.Και δεν είναι καιρός για πισωγυρίσματα.Τα κριτηρια δε μπορεί να είναι μόνο τα νούμερα. Πρέπει να ειναι γεωγραφικά,κοινωνικά,πολιτισμικά και γενικότερα πρέπει να αποβλέπουν, πώς, η παρεχομενη εκπαίδευση θα είναι πάντα καλυτερη.

Ενα σχολείο πουυποβαθμιζεται, προβληματίζει τους γονείς και αλυσιδωτά θα οδηγήσει και σε κοινωνική διαρροή της περιοχής.

Ετσι ενισχύεται ο κοινωνικός ιστός της ενδοχώρας?Τι λένε τα νούμερα και οι αριθμοί γι αυτό?
Οι πλατφόρμες δε μπορούν να απαντήσουν.
Και αν κοκκινίζουν τα νούμερα ,τις αποφασεις τις παιρνουν οι άνθρωποι.

Αυτό περιμένουν γονεις και μαθητες .Σωστές αποφάσεις,που θα οδηγήσουν τους μαθητές στο επόμενο σχολικό έτος, παραμένοντας τουλάχιστον ως έχουν,για το τρέχον έτος. Και αμέσως μετά ,να γινει μια σοβαρή συζήτηση για να στηριχτουν,ακόμα περισσότερο με νομοθετικές ρυθμίσεις.

Για να ενδυναμωθουν οι τοπικες κοινωνίες, που ακομα κρατανε ζωντανά τα χωριά. Για να παρέχεται ισοτιμη εκπαίδευση σε όλους τους μαθητές,δικαίωμα αναφαίρετο σε μια δίκαιη Πολιτεία.

*Η Σοφία Μαλανδράκη Κρασουδάκη είναι 
Περιφερειακή Σύμβουλος Κρήτης
Εντεταλμένη Υγείας, Παιδείας, Πολιτισμού στην Π.Ε Χανίων

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter