Ανεμοστρόβιλος στο Μισισίπι: 23 νεκροί, δεκάδες τραυματίες

0
18

Τουλάχιστον 23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν όταν ανεμοστρόβιλος και ισχυρές θύελλες έπληξαν την πολιτεία του Μισισίπι κατά την διάρκεια της νύκτας, ανακοίνωσε η υπηρεσία εκτάκτων αναγκών.

Τέσσερις άνθρωποι αγνοούνται, ενώ τα σωστικά συνεργεία ερευνούν μία ζώνη καταστροφής μήκους 100 χιλιομέτρων στην περιοχή του Σίλβερ Σίτι, στο δυτικό τμήμα της πολιτείας.

Ο ανεμοστρόβιλος ισοπέδωσε κωμόπολη

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία των ΗΠΑ επιβεβαίωσε ότι ο ανεμοστρόβιλος κατέστρεψε σπίτια και προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση σαρώνοντας τις πόλεις Σίλβερ Σίτι και Ρόλινγκ Φορκ, η οποία ισοπεδώθηκε, σύμφωνα με κάτοικο. «Δεν ξανάδα κάτι τέτοιο. Ήταν μια υπέροχη κωμόπολη και τώρα εξαφανίστηκε», δήλωσε η Μπράντι Σόοουα στο CNN.

Ο ίδιος «μεγάλος, καταστροφικός» ανεμοστρόβιλος πέρασε και από την κοινότητα Κόιλα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Πάνω από 20.000 σπίτια και επιχειρήσεις στο Μισισίπι βρίσκονταν στο σκοτάδι νωρίς το Σάββατο, σύμφωνα με τον ιστότοπο παρακολούθησης της ηλεκτροδότησης στις ΗΠΑ, PowerOutage.us.

«Πολλοί στο δέλτα του Μισισίπι έχουν ανάγκη τις προσευχές σας και την προστασία του Θεού αυτήν την νύκτα», δήλωσε στο Twitter ο κυβερνήτης Τέιτ Ριβ.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter