Άνδρας προσπάθησε να εμποδίσει την αυτοκινητοπομπή της Μέρκελ

0
57

 

H αστυνομία της Πράγας συνέλαβε σήμερα έναν άνδρα ο οποίος επιχείρησε να εμποδίσει με το όχημά του, τη διέλευση της αυτοκινητοπομπής της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο έναν εκπρόσωπο Τύπου της αστυνομίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ασφάλεια της κ. Μέρκελ «δεν απειλήθηκε».

«Ο άνδρας επιχείρησε να παρεισφρήσει στην οχηματοπομπή κατά τη διάρκεια της πορείας της από το αεροδρόμιο της Πράγας στην έδρα της τσεχικής κυβέρνησης» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Ζόζεφ Μπόκαν.

«Επιχειρώντας να διεισδύσει στην πομπή, προσπάθησε να περάσει το σημείο όπου βρίσκονταν οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν τον δρόμο» πρόσθεσε.

Ο άνδρας συνελήφθη, ενώ η διαδικασία ανάκρισής του συνεχίζεται, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου, ο οποίος δεν έδωσε καμία πληροφορία σχετικά με την ταυτότητά του και τα κίνητρά του.

«Ήταν μόνος, δεν ήταν οπλισμένος, όμως βρήκαμε στο αυτοκίνητό του αντικείμενα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν εύκολα ως όπλα, ιδίως κομμάτια σκυροδέματος» πρόσθεσε ο αξιωματικός.

«Η απόπειρα απετράπη αμέσως, χάρη στην επαγγελματική δουλειά των αστυνομικών, η ασφάλεια του προσώπου που βρισκόταν υπό προστασία δεν απειλήθηκε» τόνισε ο Μπόκαν.

Η Άνγκελα Μέρκελ έφτασε νωρίτερα σήμερα στην Πράγα, για μια σύντομη επίσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον πρωθυπουργό Μποχούσλαβ Σομπότκα και τον πρόεδρο Μίλος Ζέμαν.

 

Πηγή: ΑΜΠΕ

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter