Αναβλήθηκε η δίκη για την υπόθεση θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη

0
46

Αναβλήθηκε η δίκη της πολύκροτης υπόθεσης Γιακουμάκη, καθώς απουσίαζαν πολλοί βασικοί μάρτυρες.

Η δίκη που άρχισε σήμερα, αλλά σχεδόν αμέσως διεκόπη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ιωαννίνων, θα διεξαχθεί τελικά στις 8 Απριλίου. 

Κατηγορούμενοι είναι εννέα νεαροί. Συγκεκριμένα πρόκειται για έξι νεαρούς από τον νομό Ηρακλείου, έναν από τον νομό Ρεθύμνου, έναν από τα Χανιά ενώ ένας ακόμα διαμένει στην Βόρεια Ελλάδα – όλοι τους ηλικίας από 20 έως 24 ετών. 

Οι 9 νεαροί βαρύνονται με την κατηγορία της επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατ’ εξακολούθηση, η οποία συνιστά πλημμέλημα. Αυτό σημαίνει πως σε περίπτωση ενοχής δεν προβλέπεται ποινή κάθειρξης για το συγκεκριμένο αδίκημα.

Αξίζει να τονιστεί ότι η κύρια ανάκριση που αφορά στην πράξη της ανθρωποκτονίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρίσκεται – σύμφωνα με πληροφορίες – ακόμη σε εξέλιξη. Υπενθυμίζεται ότι η ποινική δίωξη για την πράξη της ανθρωποκτονίας έχει ασκηθεί in rem και η κατηγορία δεν έχει προσωποποιηθεί από τις Αρχές.

O 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 και βρέθηκε νεκρός 40 ημέρες μετά σε ερημική περιοχή, μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από τη σχολή του.