Αναστολή εκτέλεσης πρωτοκόλλων κατεδάφισης στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας

0
18

Με νομοθετική ρύθμιση αναστέλλεται μέχρι την 31η Οκτωβρίου 2021 η εκτέλεση των πρωτοκόλλων κατεδάφισης στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης: «Μετά τις διαδοχικές επαφές που προηγήθηκαν τις τελευταίες ημέρες με τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για το μείζον θέμα των κατεδαφίσεων των αυθαίρετων κατασκευών στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας, επετεύχθη η αναβολή της εκτέλεσης των πρωτοκόλλων κατεδάφισης έως και τον Οκτώβρη του 2021.

Είναι μια σημαντική απόφαση ανακούφισης για τους καταστηματάρχες, οι οποίοι θα μπορέσουν να εργαστούν ανεμπόδιστα και την ερχόμενη τουριστική περίοδο και τους προσφέρει τη δυνατότητα να ανακάμψουν οικονομικά, ύστερα από το «lockdown» που τους έχει επιβληθεί ως συνέπεια της υγειονομικής κρίσης. \

Την Τετάρτη, θα υπάρξει λεπτομερής ενημέρωση στους συλλόγους και στους φορείς της πόλης.

Ευχαριστώ τον Κυβερνητικό Βουλευτή και Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Πλακιωτάκη, για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας και την ανάληψη πρωτοβουλιών για την ψήφιση της συγκεκριμένης νομοθετικής ρύθμισης.

Είμαστε σίγουροι ότι και οι επιπλέον δεσμεύσεις που έχει αναλάβει για τη ριζική αλλαγή του παραλιακού μετώπου της Ιεράπετρας, θα υλοποιηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα».

Μετά από αυτήν την εξέλιξη ο Μανώλης Μιχελαράκης, πρόεδρος Σωματείου Καφέ-Εστίασης Ιεράπετρας εξέδωσε ευχαριστήρια ανακοίνωση:

Μετά τη ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης αναφορικά με την αναστολή των πρωτοκόλλων κατεδάφισης στο παραλιακό μέτωπο της Ιεράπετρας και αφού η αγωνία μας έλαβε τέλος έχοντας εξασφαλίσει το καλύτερα δυνατό αποτέλεσμα, θα θέλαμε με τη σειρά μας να ευχαριστήσουμε θερμά τη Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας, καθώς και τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κύριο Γιάννης Πλακιωτάκης

Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ένα δίκαιο αίτημα μας σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα έγινε πράξη, περισσότερο όμως μας χαροποιεί το γεγονός ότι σε καίριες θέσεις υπάρχουν άνθρωποι που αντιλαμβάνονται τις συνθήκες της εποχής, τιμώντας την ψήφο που τους εμπιστεύτηκε ο κόσμος.

Είμαστε στη διάθεση σας, και πλέον όλοι μας οραματιζόμαστε ένα νέο παραλιακό μέτωπο που θα αναπτύξει επιπλέον την επιχειρηματικότητα στη περιοχή και παράλληλα θα γίνει πόλος έλξης για πλήθος τουριστών.

Σας ευχαριστούμε.