Ανακοίνωση αποτελεσμάτων για τα «Ανοιχτά Πανιά 2022»

0
13

Το φετινό πρόγραμμα του Δήμου Χανίων και της Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ.-Κ.Α.Μ., που αναδικνύει την πρωτότυπη καλλιτεχνική παραγωγή, τα «Ανοιχτά Πανιά 2022», επιχειρεί να συνεχίσει το δημιουργικό ταξίδι παραγωγής πρωτότυπων καλλιτεχνικών έργων που ξεκίνησε τον προηγούμενο χρόνο, δίνοντας και πάλι ιδιαίτερη έμφαση στις σύγχρονες πρακτικές.

Επιδίωξη όλων μας είναι να αναστοχαστούμε το παρελθόν, να συνομιλήσουμε με το παρόν και να σχεδιάσουμε το μέλλον, μέσα από ποικίλες καλλιτεχνικές δημιουργίες.

Τα Χανιά το επόμενο διάστημα θα κατακλυστούν από χορό, θέατρο, εικαστικά, μουσική, κινηματογράφο, εκπαιδευτικά εργαστήρια και πολλά άλλα. Έχοντας λάβει 123 προτάσεις στο σύνολο και ύστερα από πολύωρες συζητήσεις, η αρμόδια επιτροπή επέλεξε τις νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες για τα «Ανοιχτά Πανιά 2022».

Την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης αποτελούν οι: Νίκος Αρβανίτης (Εικαστικός, Επίκουρος Καθηγητής ΑΣΚΤ), Μαρία Βασιλάκη (Ομότιμη καθηγήτρια Ιστορίας Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής Τέχνης, μέλος της διοικητικής επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη), Γιάννης Δούκας (Συγγραφέας-Ποιητής), Έφη Θεοδώρου (Σκηνοθέτης Θεάτρου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης), Μυρτώ Λάβδα (Εκπαιδευτικός Τέχνης, Καλλιτεχνικός/Παιδαγωγικός Σύμβουλος και Συνεπιμελήτρια εγχειρήματος «Ανοιχτά Πανιά»), Μίλτος Λογιάδης (Διευθυντής Ορχήστρας, καθηγητής στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο), Σεσίλ Μικρούτσικου (Χορογράφος-Χορεύτρια), Σταύρος Ψυλλάκης (Σκηνοθέτης Ντοκιμαντέρ).

Η φετινή παραγωγή για τα «Ανοιχτά Πανιά 2022», γίνεται με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Οι προτάσεις που επιλέχθηκαν:
Υπενθυμίζεται ότι οι προτάσεις χωρίζονται σε τρεις χρηματοδοτικές κατηγορίες:
-Κατηγορία Α (έως 7.000 €)
-Κατηγορία Β (έως 14.000 €)
-Κατηγορία Γ (έως 21.000 €)

Ο αρχικός προϋπολογισμός του προγράμματος «Ανοιχτά Πανιά 2022» για τη χρηματοδότηση των επιλεγμένων δράσεων ανέρχεται σε 150.000 ευρώ.

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter