Ανακοινώνει τους νέους υποψήφιους βουλευτές ο Κ. Μητσοτάκης-Θα ανακοινώσει και ονόματα από τα Χανιά;

0
431

Μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει τους πρώτους νέους υποψήφιους που θα συμπεριληφθούν στα ψηφοδέλτια της οδού Πειραιώς, για τις εθνικές εκλογές, σύμφωνα με δημοσίευμα του newpost.gr.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δεν πρόκειται για πρώην βουλευτές της ΝΔ, αλλά για πρόσωπα που δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ στο παρελθόν την είσοδό τους στη Βουλή.

Δεξαμενή για την επιχείρηση «ανανέωση» της κεντροδεξιάς παράταξης, είναι το μητρώο στελεχών, που ξεκίνησε να λειτουργεί τον Οκτώβριο του 2016 και αποτελεί προσωπική επιλογή του κ. Μητσοτάκη.

Από τότε, περισσότερα από 2.500 άτομα που πέρασαν από τη διαδικασία αξιολόγησης σε όλη τη χώρα, κατανεμήθηκαν στους Τομείς και τις Γραμματείες του κόμματος. Αυτοί που εκδήλωσαν ενδιαφέρον ξεπερνούν τους 4.000, ενώ έχουν μέσο όρο ηλικίας τα 42 έτη.

135 από αυτούς, που τελικά θα τοποθετηθούν είτε ως υποψήφιοι βουλευτές είτε ως υποψήφιοι στην Τοπική αυτοδιοίκηση, έλαβαν προσκλήσεις και έδωσαν το «παρών» πριν ένα μήνα, στην πανηγυρική εκδήλωση στο Μουσείο Μπενάκη για τα 44α γενέθλια της ΝΔ.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε εάν μέσα σε αυτά τα πρόσωπα που θα ανακοινώσει συμπεριλαμβάνονται και κάποια από τα ονόματα που ακούγονται ότι πρόκειται να στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο των Χανίων, τα οποία αποτελούν προσωπική επιλογή του αρχηγού της ΝΔ. 

Να θυμίσουμε ότι μεταξύ των νέων ονομάτων που ακούγονται για το «ανανεωμένο»ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Νομό Χανίων είναι, του πρώην Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης κ. Βασίλη Διγαλάκη, του δημοσιογράφου κ. Δημήτρη Καμπουράκη και του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χανίων κ. Δημήτρη Φραγκάκη.