Ανακοίνωση-καταγγελία από την επιτροπή Ειρήνης Χανίων για την επίσκεψη Σκαπαρότι

0
62

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων, καταγγέλλει και καταδικάζει την προκλητική παρουσία του Αμερικανού αρχηγού των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη (SACEUR) στρατηγού Κέρτις Σκαπαρότι στη χώρα μας την Κυριακή και στην πόλη μας την Δευτέρα.

Τ ην ώρα που πληθαίνουν τα θύματα των πολέμων, που το ΝΑΤΟ και οι άλλοι ιμπεριαλιστικοί οργανισμοί δημιουργούν, αυτή η επίσκεψη έρχεται σε κατάφορη αντίθεση με τα φιλειρηνικά αισθήματα του λαού μας.

Την ώρα που εξακολουθούν να πνίγονται πρόσφυγες στα νερά του Αιγαίου και της Μεσογείου και η ΝΑΤΟική αρμάδα μαζί με τους άλλους σχηματισμούς (Frontex) να έχουν αναλάβει κατασταλτικό ρόλο στα Ελληνικά νησιά, η επίσκεψη αυτή είναι επίσκεψη επικυρίαρχου.

Την ώρα που οι επικίνδυνες και προκλητικές δηλώσεις που γίνονται στην Τουρκία, εντάσσονται στη συστηματική προσπάθεια της τουρκικής ηγεσίας να αμφισβητεί τα νησιά του Αιγαίου και γενικότερα τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Σοβαρές και μεγάλες είναι οι ευθύνες της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που συνεχίζοντας την ίδια πολιτική και σε διατεταγμένη υπηρεσία από την αστική τάξη της χώρας μας παραδίδει την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική ανεξαρτησία μας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς και όλα όσα λένε, χρόνια τώρα, οι αστικές κυβερνήσεις, ότι η συμμαχία Ελλάδας – Τουρκίας, στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, είναι παράγοντας «ειρήνης και ασφάλειας στην περιοχή», ή ότι η ΕΕ εγγυάται τα εθνικά κυριαρχικά δικαιώματα και ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά, είναι όλα φούμαρα.

Σ ε κάθε περίπτωση, ο λαός πρέπει να επαγρυπνεί, έχοντας καθαρό και χιλιοαποδειγμένο ότι η μόνη λύση για να σταματήσουν είναι το δυνάμωμα του φιλειρηνικού λαϊκού κινήματος στο πλάι του ταξικού κινήματος και στα πλαίσια αυτά θα κινηθούν και η πρωτοβουλίες της επιτροπής μας για το επόμενο διάστημα.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.