Αλληλοκατηγορίες και παρασκήνιο στην υπόθεση του Μοναχού της Αγ. Τριάδας

0
528

Στο Δικαστήριο με τη διαδικασία του Αυτοφώρου οδηγήθηκε σήμερα για να δικαστεί για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής και μόνο, ο 29χρονος ιερομόναχος της Μονής Αγίας Τριάδας Ακρωτηρίου Χανίων, στο κελί του οποίου η Αστυνομία βρήκε ένα όπλο και σφαίρες.

Ο μοναχός ζήτησε και έλαβε 48ωρη προθεσμία για να δικαστεί, ως είχε δικαίωμα από το Νόμο και θα οδηγηθεί και πάλι ενώπιον του Δικαστηρίου την Τετάρτη.

Να υπενθυμίσουμε ότι η Αστυνομία του έκανε έξωση από το κελί του το μεσημέρι της Κυριακής, μετά από καταγγελία της Μονής, ενώ στη συνέχεια ερεύνησε το χώρο και βρήκε διάφορα εκκλησιαστικά αντικείμενα τα οποία σήμερα ερεύνησε ειδική επιτροπή για να διαπιστώσει εάν ανήκουν στη Μονή(εδώ).

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, για τις μισές τουλάχιστον από τις εικόνες που βρέθηκαν στο κελί η Μονή ισχυρίζεται ότι της ανήκουν, όπως και εξήντα περίπου βιβλία που είχαν χαθεί από τη βιβλιοθήκη της.

Σε σχέση με τις καταγγελίες του μοναχού που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας μέσω της ανακοίνωσης των συνηγόρων του(εδώ), κύκλοι της εκκλησίας δεν κάνουν ακόμη επίσημα κάποιο σχόλιο, υπενθυμίζουν όμως ότι την επίμαχη περίοδο που αφήνει να εννοηθεί πως υπάρχει πρόβλημα στην οικονομική διαχείριση της Μονής, ήταν ο ίδιος Ταμίας.

Ο δικηγόρος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Χαράλαμπος Πιτσιγαυδάκης, ερωτηθείς για το θέμα προς το παρόν έκανε μόνο την ακόλουθη δήλωση:

“Η Μονή θα δηλώσει παράσταση πολιτικής αγωγής για όσα αδικήματα διακριβωθούν στην πορεία της αστυνομικής και δικαστικής έρευνας. Αμφότερες οι έρευνες είναι σε εξέλιξη και καλό θα είναι κάποιοι να μη σπεύδουν να προκαταλάβοιυν τα αποτελέσματα των ερευνών αυτών. Η Μονή έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και στην ΕΛ.ΑΣ. και είναι υποχρεωμένη με κάθε νόμιμο τρόπο να διαφυλάξει τα νόμιμα συμφέροντά της, κυρίως δε την πνευματική και πολιτιστική παράδοσή της”.

Από την Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση, καθώς σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος περιμένουν πρώτα την ολοκλήρωση της έρευνας από την Αστυνομία και την ταυτοποίηση του συνόλου των αντικειμένων που έως τώρα έχουν βρεθεί.

Το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος δήλωσε χθες στο kriti24.gr: «Παρακολουθούμε την υπόθεση με λύπη και συντριβή καρδίας και αναμένουμε το αποτέλεσμα».