Αλλάζουν οι χώροι τέλεσης πολιτικών γάμων στα Χανιά

0
125

Αλλαγές ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας στους χώρους τέλεσης γάμων, εισάγοντας περιοχές στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων ενώ μετά από τρεις συνεδριάσεις, καθορίστηκαν και τα τέλη τέλεσης των πολιτικών γάμων.

Η πρόταση που υποβλήθηκε και πέρασε από το δημοτικό συμβούλιο, περιλαμβάνει μειωμένα τέλη ως150 ευρώ, αφαίρεση δύο χώρων που είχαν οριστεί ως δημοτικοί κοινόχρηστοι χώροι και πρόσθεση τριών νέων στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

Ο δήμαρχος Χανίων ανακοίνωσε στο σώμα τις αλλαγές στους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους στους οποίους θα τελούνται οι πολιτικοί γάμοι, οι οποίες προέκυψαν ως αποτέλεσμα ενστάσεων δημοτικών παρατάξεων.

Συγκεκριμένα από τις περιοχές αφαιρούνται ο Προφήτης Ηλίας στο Σόδυ και οι Άγιοι Απόστολοι και προστίθεται τρεις τοποθεσίες στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων.

O δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Λειψάκης ζήτησε από τον Δήμαρχο Χανίων να αναφερθεί στους χώρους.

O δήμαρχος Χανίων απάντησε : «Υπάρχει ήδη σημερινή απόφαση από εμένα που ορίζει τους χώρους τέλεσης πολιτικών γάμων. Πρόκειται για:

1.Ακτή Τομπάζη, προβλήτα έναντι ΚΑΜ

2.Ακτή Τομπάζη, οδος Σουμερλή, χώρος πρώην λιμενικού περιπτερου

3.Προβλήτα Ακτή Τομπάζη, έναντι Γιαλί Τζαμισί

4. Πάρκο Βίλα Κούνδουρου

5. Πάρκο Νέας Χώρας πλησίον Κολυμβητηρίου

6. Πύλη Σαμπιονάρα

Στα δημοτικά κτίρια, δηλαδή στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, στο Δημαρχείο Χανίων και στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου,η τέλεση γάμων θα είναι δωρεάν.

Μετά από ψηφοφορία, η εισήγηση έγινε δεκτή από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων.