Αλλαγή ατζέντας από Μαξίμου με αιχμή την οικονομία

0
51

Αλλαγή της ατζέντας, με στόχο να βελτιώσει την εικόνα της στην κοινωνία, θα επιχειρήσει το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση, εκμεταλλευόμενη τα στοιχεία για την υπέρβαση των φορολογικών εσόδων κατά 812 εκατ. ευρώ από τον στόχο για τον Σεπτέμβριο και κατά 1,4 δισ. ευρώ για το εννιάμηνο.

Ενδεικτικό είναι το μήνυμα που έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας προς «όσους προσεύχονται καθημερινώς για την ενεργοποίηση του ‘κόφτη’ και επενδύουν τα ρέστα τους στην αποτυχία της διαπραγμάτευσης, ελλείψει στοιχειώδους, δικού τους, πολιτικού σχεδίου […] να αντλήσουν λάσπη και να κατασκευάσουν κινδυνολογία από αλλού».

Σύμφωνα με τα Νέα, κυβερνητικές πηγές επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους πως εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν παρά τις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να ασκήσει πίεση προς αυτή την κατεύθυνση αξιοποιώντας τα ευρήματα και των τελευταίων δημοσκοπήσεων.

Το Μαξίμου θεωρεί εξάλλου πως εάν περάσει τον κάβο της δεύτερης αξιολόγησης εγκαίρως και με επιτυχία, τότε θα μπορέσει σταδιακά να περάσει και στις επόμενες φάσεις που σχετίζονται με την αναπτυξιακή προοπτική.

Έρχονται τρία νομοσχέδια

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στο Μέγαρο Μαξίμου, με τη συμμετοχή των Γιάννη Δραγασάκη, Ευκλείδη Τσακαλώτου, Τρύφωνα Αλεξιάδη και Γιώργου Χουλιαράκη ο πρωθυπουργός ζήτησε την επίσπευση της κατάθεσης των νομοσχεδίων για τα οποία μίλησε και στη ΔΕΘ και αφορούν τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, την εθελούσια αποκάλυψη αδήλωτων εσόδων και τη ρύθμιση των ασφαλιστικών οφειλών για τους ελεύθερους επαγγελματίες.

Στη σύσκεψη έγινε συζήτηση για τη σταθερά πτωτική τάση της ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς και για την υπέρβαση των φορολογικών στόχων.

Νωρίτερα επίσης στο Μαξίμου ο Τσίπρας είχε καλέσει τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη και την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, αρμόδια για την καταπολέμηση της ανεργίας, Ράνια Αντωνοπούλου με αντικείμενο τη δρομολόγηση της διαδικασίας για την κάλυψη 4.000 θέσεων νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού στα δημόσια νοσοκομεία.

Πηγή: in.gr