Αλήθειες και μύθοι για τα μικρογεύματα στη διατροφή

0
37

Οι περισσότεροι από εμάς ίσως να θυμόμαστε στην παιδική μας ηλικία να μας λένε ότι δεν πρέπει να τρώμε ανάμεσα στα γεύματα γιατί δεν κάνει καλό. Υπάρχουν ωστόσο και οι απόψεις που υποστηρίζουν την κατανάλωση σνακ.

Τελικά τι ισχύει; Τι από όλα αυτά ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα;

Η Γεωργία Ζιώγου, διαιτολόγος – διατροφολόγος, μίλησε στο «Όλα για τη Ζωή μας» και στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη για την διατροφική αξία των μικρογευμάτων στην διατροφή.

Αρχικά η διαιτολόγος ξεκαθάρισε τι ισχύει και τόνισε ότι υπάρχουν πολλές έρευνες, οι οποίες κατευθύνουν και προς τα δύο πεδία.

Σημασία όμως έχει τελικά τι χρειάζεται ένας άνθρωπος μέσα στην διάρκεια μίας ημέρας και τι βολεύει τον καθένα. Ο κίνδυνος είναι εάν κάποιος καταναλώνει τα τρία μεγάλα γεύματα σε κανονικές μερίδες και προστεθούν και δύο σνακ.

To μυστικό σχέδιο της υποτίμησης της δραχμής του 1953 – Ποια ήταν τα αποτελέσματα
Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί οι προσλαμβάνουσες θερμίδες να είναι περισσότερες και έτσι να αυξηθεί το βάρος ενός μέσου ανθρώπου.

Στην συνέχεια, η διαιτολόγος πρότεινε κάποια σνακ που μπορεί να καταναλώνονται μέσα στην ημέρα. Οι ξηροί καρποί είναι μία υγιεινή επιλογή, αλλά απαιτείται προσοχή στην ποσότητα που θα καταναλωθούν. Άλλη ιδέα είναι μία ρυζογκοφρέτα με μία φέτα τυρί ή μία πίτα τύπου τορτίγια με ταχίνι και κομμάτια φρούτων.

«Εν κατακλείδι, στην περίπτωση των μικρογευμάτων αυτό που μετράει είναι η ποσότητα», υπογράμμισε χαρακτηριστικά η διαιτολόγος.

Και κατέληξε: «Η υγεία εξαρτάται από την ποιότητα του φαγητού, το βάρος εξαρτάται από την ποσότητα».

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter