Αλέξης Τσίπρας για Ευρωεκλογές 2019: Θα είναι ντέρμπι

0
7

Ο Αλέξης Τσίπρας στην συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόιτερ και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στον Alpha, αναφέρθηκε και στην σε πολύ υψηλούς τόνους, συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και τις αναφορές για μέλη των οικογενειών των πολιτικών αρχηγών αλλά και στην επερχόμενη μάχη για τις ευρωεκλογές του 2019.

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αποτελεί σχέδιο από την πλευρά της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη η αντιπαράθεση. Είναι γραμμή να μην μιλά για την οικονομία γιατί κάθε φορά που έχει κάνει προβλέψεις έχει πέσει έξω»

Στη συνέχει και αναφερόμενος στα σχόλια για τον πατέρα του είπε ότι «αθλιότητα το να αμαυρώνεις τη μνήμη της οικογένειας του πολιτικού σου αντιπάλου, που δεν ήταν δημόσια και αυτό ήταν επιλογή του κ. Μητσοτάκη. Η κριτική που ασκώ στον υιό Μητσοτάκη είναι για τις πολιτικές επιλογές του και πολλές φορές δεν εμφανίζει τον τρόπο με τον οποίο έχει κάποια εισοδήματα».

«Δεν έχει ξαναγίνει αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης στην βουλή μιλώντας με αυτό τον τρόπο για τον πατέρα μου», σημείωσε και συμπλήρωσε «ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης ήταν πρωθυπουργός. Η κοινή γνώμη είχε εικόνα γι’ αυτόν. Ο δικός μου πατέρας δεν ήταν δημόσιο πρόσωπο».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «έχω δικαίωμα να κρατήσω, έξω από την πολιτική, τις λίγες στιγμές που έχω με την οικογένειά μου, με τα παιδιά μου. Δεν αρνήθηκα ποτέ που πήγα, γιατί δεν έχω να κρύψω κάτι»

Για τις διακοπές του σχολίασε ότι «το γεγονός ότι βρέθηκα σε σκάφος συνεργάτιδάς μου είχε δημοσιοποιηθεί στα ΝΕΑ και δεν το διέψευσα γιατί δεν είχα λόγο να το κάνω. Όσο η ΝΔ επιμένει στο ζήτημα αυτό τόσο ο ελληνικός λαός καταλαβαίνει γιατί το κάνει. Θέλουν να στρέψουν τη συζήτηση στα δευτερεύοντα». Ενώ σημείωσε ότι «οι σύμβουλοί του έχουν οδηγήσει τον κ. Μητσοτάκη σε μια πολιτική χωρίς αρχές. Τον οδήγησαν στη λογική του ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Αυτό θα του γυρίσει μπούμερανγκ».

«Έχει σημασία που φιλοξενείται κανείς, φυσικά. Εγώ δεν φιλοξενήθηκα στο σκάφος του κ. Μαρινάκη ούτε στο Noor1. Ούτε έχω κουμπάρο κάποιον ο οποίος είναι υπόδικος και διωκόμενος για διακίνηση ναρκωτικών κι έχει και επτά εφημερίδες», συμπλήρωσε.

Τέλος είπε ότι «πείραμα μεταδημοκρατίας αυτό που ζούμε στον τόπο. Και στις 26 του Μάη θα ξέρουμε αν ο ελληνικός λαός αντιδράσει σε αυτό το πείραμα, το οποίο ζήσαμε έντονα τον Ιούλιο του 2015. Όπου όλα τα μέσα ήταν απέναντι αλλά ο λαός άκουσε αυτά που προσπαθούσα να αρθρώσω. Στην μάχη δεν πας για να χάσεις. Πας να κερδίσεις. Τις τελευταίες ημέρες έχει διαμορφωθεί μια δυναμική που δεν είχα δει ούτε το 2015. Θα είναι ντέρμπι οι ευρωεκλογές 2019. Από την μια έχουμε τα επιχειρήματα και από την άλλη το πείραμα της μεταδημοκρατίας».

«Δεν υπάρχει περίπτωση, ούτε μια στο εκατομμύριο τις εθνικές εκλογές να τις κερδίσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης», σημείωσε και συμπλήρωσε «η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις 26 του Μάη θα δημιουργήσει μια παταγώδη κατάρρευση της απάτης που έχει προσπαθήσει να στήσει με τα μέσα ενημέρωσης ο κ. Μητσοτάκης περί κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά είναι τα μηνύματα που παίρνω από την ελληνική περιφέρεια».

πηγή: newsbeast