Αλαβάνος: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο δεξιά από τη ΝΔ

0
65

Την πεποίθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο δεξιά στο πολιτικό φάσμα από τη ΝΔ διατύπωσε ο Αλέκος Αλεβάνος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο Θέμα Fm έκανε λόγο «για πολύ μεγάλο έρωτα του ΣΥΡΙΖΑ για τις υπουργικές καρέκλες» για τον οποίο όπως είπε, «δύσκολα θα θυσιάσει 2-3 μήνες προκειμένου να γίνουν νωρίτερα οι εκλογές».

Αντιδρώντας στον χαρακτηρισμό «μέντορας» για τον ίδιο όσον αφορά τη σχέση του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Αλαβάνος έριξε… καρφιά προς τον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «εγώ δεν έχω διδάξει ποτέ ότι μπορούμε να κάνουμε δημοψήφισμα και να κάνουμε τα αντίθετα από ό,τι θέλει ο λαός».

Εξέφρασε, παράλληλα, την κατανόησή του κόσμου «για την έλλειψη εμπιστοσύνης. Η έννοια της αριστεράς έχει καταποντιστεί με την ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ».

Για τις εξελίξεις στο χώρο της Αριστεράς
Όσο αφορά στις εξελίξεις στον χώρο της Αριστεράς, ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την άποψη ότι «υπάρχει μια σύγκλιση, είμαστε στη φάση των ζυμώσεων, θέλω να πιστεύω ότι θα υπάρξει μια ενωτική παρουσία που δεν θα περιορίζεται στο χώρο των οργανώσεων των κινημάτων της αριστεράς».
Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει που δεν επέλεξε τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη για τη θέση του υποψηφίου δημάρχου Αθηναίων, ο κ. Αλαβάνος απάντησε ότι «με τα σημερινά δεδομένα, ναι, καλύτερα θα ήταν να τον είχα διαλέξει».

Κατά τον ίδιο, τέλος, «είναι τερατώδες η Ελλάδα να ξεπερνάει το πλεόνασμα 3,5% και να βλέπετε την Ιταλία, με τα δικά της προβλήματα, να αρνείται από κόμμα πολύ συντηρητικό να αρνούνται να μειώσουν το έλλειμμά τους στο 2%».