Αιχμηρή απάντηση Γ. Φραγκάκη στον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Τ. Αλόγλου

0
136

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Μαζί για τα Χανιά της Επόμενης Μέρας”, κ. Γιάννη Φραγκάκη, σε όσα υποστήριξε χθες ο αντιδήμαρχος οικονομικών κ. Τάσος Αλόγλου, απαντώντας στην επιστολή του κ. Γρηγόρη Αρχοντάκη (βλέπε ΕΔΩ)

Αναλυτικά ο κ. Φραγκάκης αναφέρει:

“Ο λαικισμός και η μικροπολιτική είναι όντως πολιτικές πρακτικές που οι άνθρωποι της κοινής λογικής πολεμούν δεκαετίες τώρα. Ο λαικισμός όμως μαζί με ψέμα η ανικανότητα, κύριε Αλόγλου, γίνεται μείγμα πολιτικά εκρηκτικό.

Πρώτο ψέμα.

«Συζητήθηκε σήμερα από το Δημοτικό Συμβούλιο (διά περιφοράς όπως απαιτεί η νομοθεσία που απαγορεύει τις συναθροίσεις) με τη μορφή κατεπείγοντος το θέμα της απαλλαγής των δημοτικών τελών.» Όχι κύριε Αλόγλου η νομοθεσία δεν απαιτεί την δια περιφοράς και ούτε απαγορεύει ο νόμος την τηλεδιάσκεψη. Εσείς το θέλετε γιατί δεν σας αρέσει να σας κάνουν αντιπολίτευση (το έχουμε διαπιστώσει πολλάκις). Αντίθετα η πολιτική λογική λέει ότι μέσα από την διαβούλευση ακούγονται όλες οι παρατάξεις και επιλέγονται βέλτιστες λύσεις για τους δημότες. (δες χθες στο διαδίκτυο προτάσεις παράταξης Αρχοντάκη, παράταξης Βάμβουκα, παράταξης Βουρλάκη, παράταξης Ρίζου).

Δεύτερο ψέμα.

Σύμφωνα με τις ΠΝΠ της κυβέρνησης και με απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου οι επιχειρήσεις που διακόπτουν την λειτουργία τους λόγω των μέτρων αποτροπής της διασποράς του COVID-19 μπορεί να απαλλάσσονται από τα τέλη που περιγράφονται.
Αυτό το ψηφίσαμε χθες!

Όμως εσείς ισχυρίζεστε ότι :

«Οι επιχειρήσεις που έχουν μειωμένο τζίρο ή εξακολουθούν να λειτουργούν, καθώς και τα νοικοκυριά, δυστυχώς δεν μπορούν να ενταχθούν στην απαλλαγή των τελών, καθώς αυτό δεν επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία. Σε επικοινωνία μας με το Υπουργείο Εσωτερικών έχουμε γνωστοποιήσει ήδη το πρόβλημα αυτό, το οποίο είναι υπεύθυνο διά νόμου να διορθώνει τέτοια ζητήματα.»

H κυβέρνηση όμως κύριε Αλόγλου έλαβε αντίστοιχα μέτρα και για τις πληγείσες επιχειρήσεις και νοικοκυριά εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα γιατί ακριβώς αναγνώρισε ότι τα εισοδήματά τους υποχωρούν πολύ κάτω του 50%. Αυτό δεν μπορεί να μην σας το είπε ο κύριος Λιβάνιος στην επικοινωνία του κ. Δημάρχου.

Θα μπορούσατε λοιπόν με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που πουθενά δεν απαγορεύεται όπως ισχυρίζεστε (άρθρο 182 Κλεισθένης), να προχωρήσετε σε ανάλογη μείωση των τελών επιχειρήσεων και νοικοκυριών. Δεν το κάνατε. Δεν ακούσατε κανέναν. Γιατί επιλέξατε την μοναξιά ενός ψηφίσματος με ένα ξερό ΝΑΙ η ΟΧΙ.

Ε αυτό είναι απαράδεκτο κύριε Αλόγλου. Σας προτρέπουμε να εργασθείτε σύντομα προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να ξανασυνεδριάσει με τηλεδιάσκεψη. Είμαι σίγουρος ότι το τμήμα προγραμματισμού μπορεί να το πετύχει όπως άλλωστε το έκανε και με άλλα νομικά πρόσωπα. Διαφορετικά το κόστος συνεργασίας με ιδιωτική εταιρεία είναι μηδαμινό. Πολύ κάτω των 1000 ευρώ.

Υ.Γ. που βλέπετε σε όσα σας ανέφερα τον λαικισμό και την μικροπολιτική?
Αν πάραυτα εξακολουθείτε να τα ψάχνετε θα τα βρείτε κ. Αλόγλου στο #Για τα Χανιά”