Αγροτικός Αύγουστος: Οι λόγοι που αρκετοί στηρίζουν την επιλογή της Πλατείας 1866

0
349

Πολλά έχουν ειπωθεί και έχουν γραφτεί κατά καιρούς, για την επιλογή της Πλατείας 1866, ως χώρου διεξαγωγής του Αγροτικού Αυγούστου.

Οι περισσότερες κριτικές είναι αρνητικές, προκρίνοντας άλλους χώρους για την διεξαγωγή της έκθεσης.

Υπάρχουν όμως και αυτοί που στηρίζουν την επιλογή της θέσης επικαλούμενοι μία σειρά από λόγους:

Οι λόγοι  αυτοί είναι:

Θεωρούν ότι ο συγκεκριμένος χώρος είναι καθαρός και δροσερός και αυτό υποστηρίζουν έχει σαν αποτέλεσμα η έκθεση να μπορεί να λειτουργεί περισσότερες ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Το γεγονός λένε, ότι η έκθεση διεξάγεται σε ένα κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της πόλης, συνεπάγεται περισσότερους επισκέπτες, περισσότερες πωλήσεις άρα και περισσότερες εισπράξεις στα περίπτερα των εκθετών.

Ένας επίσης ουσιαστικός λόγος που επικαλούνται είναι ο περιορισμένος χώρος, που αυτό σημαίνει ότι απουσιάζουν τα περίπτερα εκείνα που συνήθως παραχωρούνται δωρεάν και για λόγους δημοσίων σχέσεων περισσότερο, με αποτέλεσμα οι εκθέτες που συμμετέχουν να είναι αυτοί που έχουν άμεση σχέση με το περιεχόμενο μίας έκθεσης αγροτικών προϊόντων. 

Τέλος ένας επιπλέον λόγος είναι ότι στην Πλατεία 1866 επισκέπτονται την έκθεση περισσότεροι ντόπιοι επισκέπτες και πολλοί από την επαρχία, που δεν είχαν την ευκαιρία να τον επισκεφθούν παλαιότερα, αφού ο συγκεκριμένος χώρος βρίσκεται δίπλα στο ΚΤΕΛ.

Πάντως ακόμη και αυτοί που συμφωνούν με την επιλογή του χώρου παραδέχονται ότι  έχει και αρνητικά στοιχεία, με βασικότερο όλων την επιβάρυνση του κυκλοφοριακού προβλήματος στο κέντρο.

Ένα ακόμη αρνητικό που επισημαίνουν είναι η επιλογή της ημερομηνίας, καθώς θεωρούν ότι η έκθεση γίνεται αργά και όταν έχουν φύγει οι περισσότεροι Έλληνες επισκέπτες του καλοκαιριού.

Η συζήτηση καλά κρατεί πάντως εδώ και χρόνια και απ’ ότι φαίνεται οι γκρίνιες δε θα σταματήσουν ούτε και όταν ανακοινωθεί και η επόμενη διοργάνωση.