Αυτό είναι το πιο γρήγορο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στον κόσμο (Βίντεο)

0
619

Οι μονομαχίες για την ουσία και το… γόητρο θα δίνονται σύντομα ανάμεσα σε αυτοκίνητα με ηλεκτροκινητήρες. Η NextEV, με προέλευση την Κίνα (συμμετέχει και στο πρωτάθλημα Formula E) παρουσίασε στο Λονδίνο την μάρκα ηλεκτρικών αυτοκινήτων της, την ΝΙΟ. Πρώτο μοντέλο το ηλεκτρικό supercar EP9, το οποίο πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στο Νίρμπουργκρινγκ.

Σύμφωνα με την NIO, το EP9 ολοκλήρωσε στις 12 Οκτωβρίου τα 20,8 km της «Πράσινης Κόλασης» σε 7:05.12. Χρόνος που είναι καλύτερος και από αυτόν του Nissan GT-R Nismo! Λίγες εβδομάδες αργότερα, έκανε νέο ρεκόρ για ηλεκτρικό όχημα στο σιρκουί Πολ Ρικάρ της νότιας Γαλλίας, με χρόνο 1:52.78.

Πώς επιτεύχθηκαν αυτοί οι εξωπραγματικοί χρόνοι; Με τη χρήση τεσσάρων ηλεκτρικών μοτέρ, τα οποία αποδίδουν συνδυαστικά 1.360 ίππους! Τα 200 km/h έρχονται από στάση σε 7,1 sec, ενώ η τελική ταχύτητα φθάνει τα 313 km/h. Η εκτεταμένη χρήση ανθρακονήματος προσφέρει χαμηλό βάρος και ταυτόχρονα υψηλά επίπεδα ακαμψίας. Όσο για τη φόρτιση των μπαταριών του, το EP9 χρειάζεται 45 λεπτά και επιτυγχάνει αυτονομία 427 km.

Δείτε στα ακόλουθα video τα δύο ρεκόρ σε Νίρμπουργκρινγκ και Πολ Ρικάρ:

Πηγή newsauto.gr

 

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter