Αδέσποτο επιτέθηκε σε εργαζόμενο στο πράσινο στην Πλατεία της Αγοράς

0
103

Μία δυσάρεστη εμπειρία είχε το πρωί της Παρασκευής ένα εργαζόμενος στην υπηρεσία πρασίνου του Δήμου, καθώς του επιτέθηκε και τον δάγκωσε στο μπατζάκι, χωρίς ευτυχώς να τον τραυματίσει, ένα από τα πολλά αδέσποτα σκυλιά, που τριγυρνούν στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς των Χανίων.

Όπως διηγείται ο ίδιος, προσπαθώντας να μπει σε ένα παρτέρι για να το καθαρίσει, του επιτέθηκε με πολύ άγριες διαθέσεις ένα μεγάλο μαλλιαρό ασπρόμαυρο αδέσποτο σκυλί.

adespota-agora-1

Ο εργαζόμενος στην υπηρεσία καθαριότητας βλέποντας το σκυλί να του επιτίθεται έκανε μία γρήγορη κίνηση  για να βγει από το παρτέρι, όμως το ζώο κατάφερε να τον πιάσει από το μπατζάκι της φόρμας εργασίας που φορούσε.

Ευτυχώς η φόρμα ήταν σκληρή και έτσι γλύτωσε τα χειρότερα, καθώς τα δόντια του σκύλου, δεν μπόρεσαν να βρουν και το πόδι του.

adespota-agora-3

Το πρόβλημα με τα συγκεκριμένα αδέσποτα που τριγυρνούν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς και πέριξ αυτής είναι γενικότερο, καθώς όπως λένε καταστηματάρχες, δεν είναι η πρώτη φορά που τα ζώα επιτίθενται σε ανύποπτους πολίτες.

Τα ζώα σε πολλές περιπτώσεις φαίνονται να είναι ήρεμα, όμως σε ανύποπτες στιγμές γαυγίζουν άγρια ή επιτίθενται απροειδοποίητα σε περαστικούς, με τον κίνδυνο κάποια στιγμή να τραυματίσουν κάποιον.

 

Παρόμοια επίθεση είχε δεχτεί και ένας από τους καταστηματάρχες της Δημοτικής Αγοράς, από το ίδιο σκυλί, ο οποίος όμως δεν ήταν τόσο τυχερός και τα δόντια του σκύλου του έσκισαν το τζιν παντελόνι που φορούσε.

adespota-agora-4

Επικοί είναι και οι συχνοί  σκυλοκαβγάδες τους στο κέντρο της πλατείας και ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, που αυτή είναι γεμάτη με τουρίστες, με αποτέλεσμα η εικόνα που παρουσιάζει το πιο κεντρικό και πολυσύχναστο σημείο της πόλης των Χανίων, να μην είναι και η καλύτερη.

Οι καταστηματάρχες αλλά και οι περιπτεριούχοι της πλατείας ζητούν να γίνει κάτι και να απομακρυνθούν τα ζώα από το συγκεκριμένο σημείο, ώστε να μην υπάρξει στο μέλλον και κάποιο άλλο δυσάρεστο επεισόδιο.

adespota-agora-2

Άλλωστε κανένας δε μπορεί να κατηγορήσει τα ζώα, επειδή κάποια από αυτά έχουν πιο άγρια ένστικτα.

Παρόμοιο και πιο σοβαρό ίσως πρόβλημα, υπάρχει τον τελευταίο καιρό και στο Νοσοκομείο Χανίων.

Κάποιος πρέπει να τα μαζέψει  από τους δρόμους και τις πλατείες και να τα συγκεντρώσει σε ένα προστατευόμενο χώρο για να τα φροντίζει.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter