Αδελφοποίηση ΓΕΛ Σφακίων με ΓΕΛ Αναβρύτων

0
316

Στο Γυμνάσιο- Γενικό Ενιαίο Λύκειο Χώρας Σφακίων, την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε τελετή αδελφοποίησης με το Πρότυπο Γενικό Ενιαίο Λύκειο Αναβρύτων.
Στην εκδήλωση αυτή παρευρέθηκαν οι καθηγητές με τους μαθητές των δύο σχολείων, η δημοτική αρχή καθώς και γονείς των μαθητών.

sfakia

Χαιρετισμό απηύθηναν: ο Δ/ντής Γυμνασίου Σφακίων κ. Σταύρος Βασιλαντωνάκης, η Δ/ντρια Λυκείου κ. Αικατερίνη Σεργεντάκη, ο Δήμαρχος Σφακίων κ. Ιωάννης Ζερβός και ο καθηγητής του Γ.Ε.Λ Αναβρύτων κ. Αθανάσιος Γκυρτής.

Η αδελφοποίηση έγινε με αφορμή τους ισχυρούς δεσμούς που δημιουργήθηκαν κατά την τριετή θητεία του μαθηματικού κ. Γκυρτή στα Σφακιά, ενός εκπαιδευτικού που αγάπησε και αγαπήθηκε ιδιαίτερα στα Σφακιά και προσέφερε πλούσιο έργο, με αποτέλεσμα να αποφοιτήσουν την συγκριμένη τριετία μαθητές οι οποίοι στη συνέχεια ακολούθησαν λαμπρή επιστημονική πορεία.

Στη συνέχεια ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών πλακετών και δώρων από τον Δήμο και τα σχολεία. Η τελετή ολοκληρώθηκε με παραδοσιακό ριζίτικο τραγούδι, κρητική μουσική και χορό από τους μαθητές του Γυμνασίου-Γ.Ε.Λ. Χώρας Σφακίων και από την ορχήστρα του Πρότυπου Γ.Ε.Λ Αναβρύτων.

Στόχευση των δύο σχολείων είναι να υπάρχει ανοικτός δίαυλος εκπαιδευτικής και κοινωνικής επικοινωνίας και το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται επίσκεψη στα Ανάβρυτα από τους μαθητές και καθηγητές των Σφακίων.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο Twitter