Χανιά: Κανονικά η δωρεάν μετακίνηση από τα περιφερειακά πάρκινγκ

Χανιά: Κανονικά η δωρεάν μετακίνηση από τα περιφερειακά πάρκινγκ

Κανονικά λειτουργούν οι δύο περιφερειακοί χώροι στάθμευσης στον Κλαδισό και στο πρώην στρατόπεδο Μαρκοπούλου, με δωρεάν στάθμευση και μετακίνηση προς το κέντρο των Χανίων, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Νίκο Χαζιράκη.

Από τα πέντε ηλεκτρικά λεωφορεία που εξυπηρετούν τη γραμμή, σήμερα λειτουργούν τα δύο, ενώ μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να επισκευαστεί και τρίτο. Τα δρομολόγια των υπόλοιπων καλύπτονται προσωρινά από λεωφορεία του Αστικού ΚΤΕΛ, ώστε να συνεχίζεται κανονικά η εξυπηρέτηση των πολιτών.

Όπως αναφέρει ο κ. Χαζιράκης, τα προβλήματα των ηλεκτρικών λεωφορείων οφείλονται σε κατασκευαστικά ελαττώματα, για τα οποία την ευθύνη αποκατάστασης έχει η κατασκευάστρια εταιρεία. Ο Δήμος Χανίων βρίσκεται σε επικοινωνία μαζί της, έχοντας θέσει εγγράφως τα ζητήματα από το 2024.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, ο δήμαρχος Χανίων έχει συναντηθεί δύο φορές με τη διοίκηση της εταιρείας, ενώ τεχνικά κλιμάκια από τη Σλοβενία έχουν επισκεφθεί επανειλημμένα την πόλη. Παράλληλα, ηλεκτρολόγος του Δήμου μετέβη στη Σλοβενία για εκπαίδευση.

Ο κ. Χαζιράκης υποστηρίζει ότι έχει εξασφαλιστεί γραπτή διαβεβαίωση της εταιρείας για αντικατάσταση των οχημάτων, εφόσον δεν επιλυθούν τα προβλήματα, σημειώνοντας ότι η σχετική διαδικασία έχει ήδη δρομολογηθεί.

Η προμήθεια των ηλεκτρικών λεωφορείων χρηματοδοτήθηκε εξ ολοκλήρου από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Στόχος του Δήμου, όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος, είναι η γραμμή να εξυπηρετείται αποκλειστικά από ηλεκτρικά λεωφορεία που λειτουργούν αξιόπιστα.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο X (Twitter)