Τον τραυματισμό ποδηλάτη, εξαιτίας της κατάστασης του οδοστρώματος στον δρόμο από τον Καλαθά προς τα Κουνουπιδιανά, καταγγέλλει η Ομάδα Περιβάλλον Καλαθά, θέτοντας ζήτημα προτεραιοτήτων για τον Δήμο Χανίων.
Σύμφωνα με την καταγγελία, το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης 20 Οκτωβρίου, κοντά στο παλιό μικρό γήπεδο, όταν ο ποδηλάτης έπεσε εξαιτίας λακκούβας που δημιουργήθηκε μετά τις τελευταίες κακοκαιρίες. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στα επείγοντα, όπου χρειάστηκε να κάνει ράμματα, ενώ υπέστη κατάγματα και εξάρθρωση.

Η Ομάδα Περιβάλλον Καλαθά επισημαίνει ότι το βάθος της λακκούβας αποτελεί κίνδυνο όχι μόνο για ποδηλάτες και δικυκλιστές, αλλά και για τους οδηγούς αυτοκινήτων. Παράλληλα, αναφέρει ότι στο μεγαλύτερο μέρος του πολυσύχναστου δρόμου δεν υπάρχουν πεζοδρόμια.
Με αφορμή το περιστατικό, ζητά να δοθεί προτεραιότητα στη συντήρηση του οδικού δικτύου και στην ασφάλεια των πολιτών, ασκώντας κριτική στη διάθεση σχεδόν 100.000 ευρώ από τον Δήμο Χανίων για την αγορά νέων χριστουγεννιάτικων στολιδιών.
«Θα πρέπει να δοθεί βάρος σε έργα υποδομών και όχι σε έργα διακόσμησης», καταλήγει η ανακοίνωση της Ομάδας Περιβάλλον Καλαθά.















