Καιρός: Ανατροπή σκηνικού μέσα στην εβδομάδα με νέες βροχές προ των πυλών

Καιρός: Ανατροπή σκηνικού μέσα στην εβδομάδα με νέες βροχές προ των πυλών

Με γενικά καλό καιρό ξεκινά η εβδομάδα με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή άνοδο. Αλλαγή αναμένεται ωστόσο από Πέμπτη. Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ.

Τη Δευτέρα (19/10) ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, κυρίως στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα ορεινά και τη νότια νησιωτική Ελλάδα.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας κατά τόπους ακόμη και τους 23 με 24 βαθμούς Κελσίου.

Την Τρίτη ο καιρός θα παραμείνει αίθριος και ήπιος, με λίγες νεφώσεις και χωρίς αξιόλογη μεταβολή της θερμοκρασίας.

Ωστόσο από την Τετάρτη αναμένεται σταδιακή αλλαγή με πύκνωση των νεφώσεων, τοπικές βροχές και πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων.

Η αλλαγή του καιρού θα είναι ακόμη πιο ορατή από την Πέμπτη, με την έλευση συστήματος που θα φέρει βροχές στη δυτική Ελλάδα και θα έχει χαρακτηριστικά φθινοπωρινής διαταραχής, συνοδευόμενης από νοτιάδες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, την Παρασκευή το σύστημα αναμένεται να κινηθεί και προς την υπόλοιπη χώρα, ωστόσο παραμένει αβέβαιο το πόσο εκτεταμένα και έντονα θα είναι τα φαινόμενα.

Όπως διευκρίνισε μετεωρολόγος της κρατικής τηλεόρασης, τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει εάν η διαταραχή θα προκαλέσει αξιόλογες βροχοπτώσεις ή εάν θα περάσει πιο πρόσκαιρα, δίνοντας περιορισμένα φαινόμενα.

Η εξέλιξη αυτή θα αποσαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, καθώς θα υπάρχουν νεότερα προγνωστικά δεδομένα για την πορεία και την ένταση του συστήματος.

Ο καιρός την Δευτέρα 19/10

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, στα ορεινά και τη νότια νησιωτική χώρα.

Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά θαλάσσια – παράκτια και πιθανόν στο βορειοανατολικό Αιγαίο τις πρωινές – νυχτερινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο νότιοι 3 με 4, στις υπόλοιπες περιοχές βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο 4 με 5, πρόσκαιρα το πρωί έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, φτάνοντας στις περισσότερες περιοχές τους 20 με 22 βαθμούς, στο Ιόνιο, τα δυτικά, τη Θεσσαλία, την Αττική και τα Δωδεκάνησα έως 23 και τοπικά στη δυτική Πελοπόννησο έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο X (Twitter)