Αθώος κρίθηκε από το Μονομελές Εφετείο Κρήτης ο ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων, π. Αμφιλόχιος Παπαγιαννάκης, ο οποίος δικαζόταν για το αδίκημα της απείθειας.
Το δικαστήριο, υιοθετώντας την πρόταση της εισαγγελέως, κήρυξε αθώους όλους τους κατηγορουμένους, μεταξύ των οποίων τα μέλη του Ηγουμενικού Συμβουλίου της Μονής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Διαχείρισης Μοναστηριακής Περιουσίας Χανίων.
Η ανακοίνωση των δικηγόρων:
Η Δικηγορική Εταιρεία «Εμμανουηλίδης & Εμμανουηλίδης και Συνεργάτες» με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση γνωστοποιεί ότι σήμερα, 5.10.2026, διεξήχθη στο Μονομελές Εφετείο Κρήτης, η δημοσία ποινική δίκη εναντίον του Ηγουμένου και των μελών του Ηγουμενικού Συμβουλίου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, καθώς και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Διαχείρισης Μοναστηριακής Περιουσίας Χανίων.
Οι ανωτέρω παραπέμφθηκαν στο Δικαστήριο αυτό με την ιδιότητα των κατηγορουμένων για το αδίκημα της απείθειας, μετά από μήνυση των Γρηγοράκη και Γουλερμάκη, οι οποίοι και κατέθεσαν ως μάρτυρες στη δίκη αυτή.
Το Δικαστήριο, με τη σύμφωνη πρόταση της κας Εισαγγελέως της έδρας, εκήρυξε αθώους όλους τους κατηγορουμένους.
Την υπεράσπιση όλων σχεδόν εκ των κατηγορουμένων είχαν αναλάβει ο κ. Ιωάννης Λιονάκης του Δικηγορικού Συλλόγου Χανίων, ο γνωστός ποινικολόγος κ. Στέλιος Παναγιωτάκης (Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών) και ο επικεφαλής της Δικηγορικής Εταιρείας, κ. Ν. Ε. Εμμανουηλίδης.
















