Αντίδραση γονέων για την τριήμερη αποβολή σε έξι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χανίων

Αντίδραση γονέων για την τριήμερη αποβολή σε έξι μαθητές του 6ου Γυμνασίου Χανίων

Την αντίδραση γονέων και κηδεμόνων προκαλεί η απόφαση επιβολής τριήμερης αποβολής σε έξι μαθητές, ηλικίας 14 ετών, του 6ου Γυμνασίου Χανίων.

Σύμφωνα με τους γονείς, το πρωί της 28ης Σεπτεμβρίου, πριν από την έναρξη των μαθημάτων, οι μαθητές τοποθέτησαν λουκέτο στην είσοδο του σχολείου, στο πλαίσιο προσπάθειας διαμαρτυρίας. Το λουκέτο αφαιρέθηκε αμέσως όταν τους ζητήθηκε, ενώ οι μαθητές αποχώρησαν πριν από την έναρξη της πρώτης διδακτικής ώρας.

Όπως υποστηρίζουν, δεν υπήρξε αντίσταση, απειλή, προσβολή ή πρόκληση ζημιάς, ενώ τα μαθήματα ξεκίνησαν κανονικά από την πρώτη ώρα.

Παρά τα παραπάνω, στους έξι μαθητές επιβλήθηκε τριήμερη αποβολή, γεγονός που οδηγεί τους γονείς να θέτουν ερωτήματα για τον παιδαγωγικό χαρακτήρα της απόφασης.

Οι ίδιοι αναφέρουν ότι ζήτησαν να λάβουν γνώση του πρακτικού της συνεδρίασης του Συλλόγου Διδασκόντων, προκειμένου να ενημερωθούν για τα πραγματικά περιστατικά και το σκεπτικό της απόφασης, χωρίς μέχρι σήμερα, όπως υποστηρίζουν, να έχουν λάβει το σχετικό έγγραφο.

Οι γονείς ξεκαθαρίζουν ότι δεν αμφισβητούν την ανάγκη ύπαρξης κανόνων στο σχολείο, ζητούν όμως να κατανοήσουν τον συγκεκριμένο παιδαγωγικό σκοπό της ποινής.

«Τι ακριβώς έκαναν αυτά τα παιδιά ώστε να δικαιολογείται τριήμερη απομάκρυνση, όταν η κατάληψη δεν πραγματοποιήθηκε και τα μαθήματα συνεχίστηκαν κανονικά;» διερωτώνται, θέτοντας παράλληλα το ευρύτερο ερώτημα για το μήνυμα που μεταδίδεται στους μαθητές μέσα από τη συγκεκριμένη απόφαση.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο X (Twitter)