Λίγες βροχές το πρωί στην Κρήτη – Άνοδος της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων

Λίγες βροχές το πρωί στην Κρήτη – Άνοδος της θερμοκρασίας και εξασθένηση των ανέμων

Με βελτιωμένο καιρό, περισσότερη ηλιοφάνεια και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας ξεκινά η εβδομάδα, ενώ οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, τη Δευτέρα αναμένονται πρόσκαιρα αυξημένες νεφώσεις στο Νότιο Αιγαίο. Στην Κρήτη υπάρχει πιθανότητα τοπικών βροχών τις πρωινές ώρες, κυρίως στα ορεινά, ημιορεινά και βόρεια τμήματα του νησιού, ενώ αντίστοιχα φαινόμενα ενδέχεται να εκδηλωθούν και στα νότια Δωδεκάνησα.

Στο Αιγαίο οι βόρειοι άνεμοι θα πνέουν με ένταση έως 5 μποφόρ και τοπικά στο Κεντρικό Αιγαίο έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση κατά τη διάρκεια της ημέρας. Στο Ιόνιο θα επικρατήσουν αρχικά ασθενείς άνεμοι, οι οποίοι μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Στην Κρήτη και τις Κυκλάδες θα κυμανθεί από 17 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Ελλάδα θα φτάσει τοπικά έως τους 26 βαθμούς.

Η πρόγνωση για την Τρίτη 6 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος με κατά τόπους αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τους 25 με 27 και κατά τόπους στα δυτικά ηπειρωτικά τους 28 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 24 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις κατά τόπους και κατά περιόδους πυκνότερες στα δυτικά. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Η πρόγνωση για την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου

Στο Ιόνιο και τα βορειοδυτικά ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κυρίως στα θαλάσσια-παραθαλάσσια τοπικές βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα σχεδόν αίθριος καιρός με κατά τόπους αραιές νεφώσεις, πρόσκαιρα πιο πυκνές τις πρωινές ώρες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στο Ιόνιο 4 με 5 και μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο θα είναι δυτικοί βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Ακολουθήστε το Kriti24 και στο Google News για να βλέπετε όλες τις ειδήσεις

Ακολουθήστε το Kriti24 στο Facebook και στο X (Twitter)